search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01
MENU CLOSE

Καλλιάνος: Έρχεται σχεδόν η άνοιξη – Για μετά δεν ξέρει κανείς

14.12.2019 17:14
Καλός επιτέλους ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα - Media

 

 

Καλός, σχεδόν ανοιξιάτικος, θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες. 

Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, o οποίος όμως διευκρινίζει πως για μετά δεν μπορεί να ξέρει κανείς. 

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

Πριν κάνουμε τους μέντιουμ …ας ασχοληθούμε με τη Μετεωρολογία!

Όσο πλησιάζει η ημέρα των Χριστουγέννων τόσο θα πυκνώνουν οι απόψεις ερασιτεχνών ή και ορισμένων επαγγελματιών Μετεωρολόγων για τον καιρό των Χριστουγέννων. Άλλοι θα μιλάνε για βροχές, άλλου για ήλιο και άλλοι για παγωνιά. Αν συνθέσουμε δε όλες αυτές τις απόψεις, μάλλον θα καταφέρουμε να μπερδευτούμε και όχι να προβλέψουμε τον καιρό.

Και είναι σαφές γιατί γίνεται αυτό. Γίνεται διότι όλοι όσοι ασχολούνται με την πρόβλεψη του καιρού προσπαθούν να δώσουν πρώτοι την πληροφορία για τον καιρό των Χριστουγέννων λες και αυτό θα σε κάνει καλό επιστήμονα.

Ο Μετεωρολόγος κρίνεται από τη συνεχόμενη συμμετοχή του στις προβλέψεις και όχι επειδή έφτασε η ώρα… να γίνει μέντιουμ! Νισάφι πια!

Ξέρουμε όλοι μας ότι μετά τις 6-7 μέρες, ο καιρός αρχίζει και παρουσιάζει χαοτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τη συνέχεια.

Το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι, μετά τις συνεχόμενες κακοκαιρίες που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έρχονται σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες τα μεσημέρια. Αυτό σημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μεγάλα, η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 19-20 βαθμούς και μάλιστα στα δυτικά και λίγο παραπάνω και οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Για το μετά διαφαίνεται μια πιθανότητα για έλευση πάλι βροχοπτώσεων αλλά και πάλι δεν το γνωρίζει κανείς. Μπορεί για παράδειγμα η καλοκαιρία να συνεχιστεί ή και πράγματι ο καιρός την παραεπόμενη εβδομάδα να καταστεί πάλι άστατος.

Πάντως, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα που τα μεσημέρια θα είναι πολύ γλυκός και καιρός, νωρίς τα πρωινά ή και αργά τα βράδια θα επικρατεί μια σχετική ψύχρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και παγωνιά για τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Άρα, ναι μεν έρχεται σχεδόν η άνοιξη (για τα μεσημέρια) από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά για μετά δεν ξέρει κανείς. Εγώ προσωπικά θα σας δώσω τον καιρό των Χριστουγέννων περί της 20 Δεκέμβρη. Ακόμη δεν έχω κάνει σεμινάρια για να χειρίζομαι γυάλινες σφαίρες ώστε να σας πω με απόλυτη ακρίβεια τον καιρό για μετά από 10 μέρες…

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν γιατί οι πολίτες αναζητούν ψύχραιμες και σοβαρές τοποθετήσεις ακόμη και στην πρόβλεψη του καιρού…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01