search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κρίτων Αρσένης: Ανελεύθερος που συνεχίζει να μας οδηγεί σε αδιέξοδα, ο προϋπολογισμός

14.12.2019 19:00
Κ. Αρσένης για τις εξορύξεις: Επικίνδυνο εμπόριο ελπίδας για πολιτικές σκοπιμότητες (Video) - Media

 

«Ο προϋπολογισμός δίνει διαπιστευτήρια υπακοής και έχει ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο που θα καταγγείλουμε. Ο προϋπολογισμός αυτός μοιάζει με τον προηγούμενο. Είναι και οι δύο ανελεύθεροι», ανέφερε ο γενικός εισηγητής του «ΜέΡΑ25» Κρίτων Αρσένης και επισήμανε ότι δεν αποτυπώνεται η κυβερνητική δέσμευση πώς «θα είναι ο πρώτος αναπτυξιακός προϋπολογισμός της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

«Είχατε πει ότι θα μειώνατε τα πρωτογενή πλεονάσματα και τώρα μας λέτε ότι είστε αισιόδοξοι ότι μετά το 2021 θα μειωθούν στο 2% με 1,5%, με βάση συζητήσεις και διαρροές και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2022 δηλαδή, όταν έτσι και αλλιώς, ο στόχος μειώνεται στο 2,2%. Άρα αυτό το 0,2% θα είναι η μεγάλη μείωση των πλεονασμάτων;», ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης.

Παρατήρησε επίσης ότι σε όλους τους κοινωνικούς τομείς της κρατικής χρηματοδότησης -την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, τη στήριξη των ασθενέστερων, την κοινωνική πρόνοια- οι δαπάνες παραμένουν στάσιμες ή έχουν περικοπεί αισθητά. «Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραμένει σταθερό, μείωση δαπάνης προκύπτει σε όλα τα είδη επιδομάτων, κατά 3 εκατομμύρια ευρώ είναι μειωμένες οι δαπάνες για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, μείωση θα έχει και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Μειωμένη είναι η συνταξιοδοτική δαπάνη, η κρατική επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία, στην παιδεία οι μειώσεις φτάνουν τα 64 εκατομμύρια διότι προφανώς να συνεχιστεί η ομηρία των αναπληρωτών. Μειώνεται κατά 37 εκατομμύρια η χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Αυτό είναι το ταξικό σας πρόσημο σε έναν προϋπολογισμό που συνεχίζει να μας οδηγεί σε αδιέξοδα», είπε ο γενικός εισηγητής του ΜέΡΑ25.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43