search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:43
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν εφαρμόζει τακτική να τεστάρει τα όρια των αντιπάλων του

16.12.2019 06:44
Κουμουτσάκος για Frontex: Να κάνει περιπολίες κατά μήκος των τουρκικών ακτών - Media

 

Την άποψη ότι οι θέσεις που εκφράζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα πρέπει να σταματήσουν να μας εκπλήσσουν» διατύπωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον ΘΕΜΑ 104,6 επισημαίοντας ότι «δεν είναι μια προπαγανδιστική ιδέα η γαλάζια πατρίδα. Το δόγμα αυτό άρχισε να χτίζεται τη δεκαετία του ’90».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, ακόμα, ότι «τα όσα λέει ο πρόεδρος πρέπει να μας θωρακίζουν σε τρία επίπεδα:

– στο επίπεδο εθνικής ομοψυχίας. Να χτίσουμε τοίχος εθνικής ενότητας απέναντι στις προκλήσεις
– να ενισχύουμε συνεχώς τη διπλωματική αποτροπή και βαρύτητα
– οι επιχειρησιακές μας δυνατότηες να είναι πάντα έτοιμες αν ποτέ χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

«Θα ήταν λάθος να υποβαθμίσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος, ωστόσο, είπε «δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί το κατώφλι της λογικής».

Συνεχίζοντας για την Τουρκία επισήμανε ότι «θέλει να είναι στο τραπέζι της ανατολικής Μεσογείου χωρίς τους κανόνες του τραπεζιού.

Εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα λέει «ο Ερντογάν μας δίνει χρόνο για να διαμορφώσουμε αντιστάσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα» σημειώνοντας ότι «όταν ο ίδιος εναλλάσσει χάρτες κάνει πολύ δύσκολη την υπαναχώρηση».

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κουμουτσκάκος, ο Τούρκος πρόεδρος «έχει ξεκινήσει την τακτική να εφαρμόζει την τακτική του να τεστάρει τα όρια των αντιστάσεων που έχουν τα κράτη που βρίσκονται απέναντί του» υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «το πρώτο τέστ σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει να τον έχει αποηγοητεύσει γιατί η Ελλάδα βρήκε μεγάλη στήριξη κατά της συμφωνίας Τουρκίας-Τρίπολης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24