search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:48
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου κατά της ΕΕ: Δεν έχει καμία δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

16.12.2019 07:37
Τσαβούσογλου κατά της ΕΕ: Δεν έχει καμία δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας - Media

 

Νέες δηλώσεις υποστήριξης στη «συμφωνία» που συνυπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πολλές χώρες προσπάθησαν να “εξαφανίσουν” την Τουρκία, όπως έκαναν και με την Κύπρο (σ.σ. αναφέρεται στο ψευδοκράτος)» είπε σήμερα ο Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά το νέο «σόου» – με χάρτες της Μεσογείου, από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν. 

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη θα βοηθήσει και τις δυο χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη συνέχεια μίλησε για τις ενεργειακές συμφωνίες που έχουν υπογράψει η Ελλάδα και η Κύπρος, μαζί και με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Ο Τσαβούσογλου, σε εκείνο το σημείο, υπογράμμισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι «μια σημαντική κίνηση απέναντι σε όσους θα ήθελαν να μας στριμώξουν».

Τσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αμέσως μετά, σημείωσε πως «ήταν αναμενόμενο η ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο και στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει δίκιο αυτή τη φορά καθώς δεν έχει δικαιοδοσία να παίρνει αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να αποφασίσει (σ.σ. για το ζήτημα). Η ΕΕ μπορεί μόνο να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις. Αυτές οι πολιτικές απόψεις, ωστόσο, είναι τελείως άκυρες σε ό,τι αφορά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέφερε πως η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία, είναι «όμηρος» ένοπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44