search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:55
MENU CLOSE

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ταξίδεψε στο πάτωμα τρένου – «Καθόταν στην πρώτη θέση» απαντούν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι

16.12.2019 08:09
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ταξίδεψε στο πάτωμα τρένου - «Καθόταν στην πρώτη θέση» απαντούν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι - Media

 

Για τις κινηματικές… υποχρεώσεις της η ακτιβίστρια που πλέον είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη, Γκρέτα Τούνμπεργκ, βρέθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, προερχόμενη από τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη, προκειμένου να πλαισιώσει μία τοπική κινητοποίηση. Όπως είναι λογικό, μετά την κινητοποίηση, έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της τη Σουηδία, αλλά επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τρένο και όχι αεροπλάνο, το οποίο εκπέμπει μεγάλες ποσότητες ρύπων, όπως έχει πολλές φορές η ίδια υπογραμμίσει.

Ωστόσο, ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με το τρένο δεν είναι απλή υπόθεση ειδικά για ένα μικρό κορίτσι. Μόνο το δρομολόγιο από το Τορίνο μέχρι τις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, όπου αναχωρούν τα πλοία για τη Σκανδιναβία, διαρκεί πάνω από δεκαπέντε ώρες και προϋποθέτει τουλάχιστον τρεις αλλαγές τρένων.

Tην Κυριακή, γίνεται viral μία φωτογραφία, στην οποία η Γκρέτα Τούνμπεργκ απεικονίζεται ταλαιπωρημένη, στοιβαγμένη ανάμεσα σε βαλίτσες και καθισμένη στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE), με το μήνυμά της στο twitter να γράφει “Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα…” Αληθοφανής η εικόνα, γιατί πράγματι μερικές φορές τα τρένα στη Γερμανία είναι γεμάτα, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Δεν λείπει και ένα σουρεαλιστικό στοιχείο, καθώς πίσω από τη Γκρέτα διακρίνεται αφίσα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) με το διαφημιστικό σύνθημα “Απολαύστε τη διαδρομή”.

 

Η απάντηση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων

Πολλοί αντέδρασαν στο tweet της νεαρής ακτιβίστριας, συμφωνώντας ή ακόμη και υπερθεματίζοντας. Ίσως γιατί θυμήθηκαν δικές τους εμπειρίες ταλαιπωρίας στα τρένα. Και όλα αυτά την ημέρα που οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι άρχιζαν μία νέα διαφημιστική καμπάνια για να να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό ότι εγκαινιάζουν “νέα δρομολόγια” και το ταξίδι γίνεται “ακόμη πιο ελκυστικό”.

Σε μία πρώτη αντίδραση η DB ανέφερε, μέσω Twitter, ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της. Αλλά το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε ένα άλλο tweet με διαφορετικό περιεχόμενο: “Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση”. “Ναι μεν, αλλά…” λέει η Γκρέτα Τρένο υψηλής ταχύτητας (ICE) των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης Τελικά δεν αποκλείεται να έχουν και οι δύο πλευρές κάποιο δίκιο.

Εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt ότι η νεαρή ακτιβίστρια ταξίδεψε πρώτη θέση από το Κάσελ της κεντρικής Γερμανίας μέχρι το Αμβούργο, αλλά δεν γνωρίζει αν η επίμαχη φωτογραφία βγήκε στο συγκεκριμένο τρένο.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ, πάντα μέσω Twitter. Η ακτιβίστρια αφήνει να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε βγει σε προηγούμενο δρομολόγιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, την ίδια μέρα, με αφετηρία τη Βασιλεία της Ελβετίας και πιθανό προορισμό το Κάσελ: “Το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10