search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Πενθήμερο «τσεκούρι» στην εκπομπή του Λιάγκα

16.12.2019 13:53
ΕΣΡ: Πενθήμερο «τσεκούρι» στην εκπομπή του Λιάγκα  - Media

 

Στη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα” της 7ης Νοεμβρίου 2019, το ΕΣΡ αποφάσισε να ρίξει “βαριά καμπάνα”, με αφορμή τα σχόλια που είχαν διατυπωθεί για την κοπέλα στην οποία ασέλγησαν στο ΑΠΘ.

Η απόφαση προβλέπει αναστολή μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες και πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Αναλυτικά όπως ανακοινώνεται σύμφωνα με το News247:

1) Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

2) Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, στον ΣΚΑΪ, είχε αρχίσει να διακωμωδεί το περιστατικό που σημειώθηκε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Καταγγελία σχετικά με τη διακωμώδηση είχε κάνει το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” καθώς και δεκάδες πολίτες.

Στην προσφυγή τους, προς το ΕΣΡ, κατά του Γιώργου Λιάγκα τονιζόταν ότι η καταγγελία αφορά σε υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Γκαγκάκη απολογήθηκαν εν συνεχεία για την επίμαχη εκπομπή, ενώ η Κ. Γκαγκάκη παραιτήθηκε και από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, είχαν για την ακρίβεια προσπαθήσει να απολογηθούν, κάνοντας λόγο για μια “κουβέντα καφενείου για ένα γεγονός που μέσα του είχε και μια αστεία διάσταση”. Μια “απολογία” που όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ακόμη πιο έντονα σχόλια στο διαδίκτυο εναντίον του επιτελείου της εκπομπής του ΣΚΑΙ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52