28/01/2021 01:26:24

Ομπάμα: Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες, θα βλέπαμε βελτίωση εάν κυβερνούσαν κάθε χώρα

Ομπάμα: Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες, θα βλέπαμε βελτίωση εάν κυβερνούσαν κάθε χώρα - Media

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι γυναίκες είναι αναμφισβήτητα καλύτερες από τους άνδρες και πως εάν κυβερνούσαν σε κάθε χώρου του κόσμου, θα βλέπαμε βελτίωση σε όλα.

Εάν οι γυναίκες κυβερνούσαν σε κάθε χώρα στον κόσμο, θα είχαμε γενικότερη βελτίωση στο επίπεδο ζωής και στα εισοδήματα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στη Σιγκαπούρη.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, κυρίως άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Πρόσθεσε ότι όσο βρισκόταν στην εξουσία, προσπαθούσε να σκεφτεί πώς θα ήταν ο κόσμος εάν κυβερνούσαν γυναίκες.

«Γυναίκες, θέλω να γνωρίζετε. Δεν είστε τέλειες, αλλά αυτό που μπορώ να πω σχεδόν αναμφισβήτητα είναι ότι είστε καλύτεροι από εμάς [τους άνδρες]», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνούταν για δύο χρόνια από γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα... στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα», υπογράμμισε, σύμφωνα με το BBC.

Τα σχόλια του πρώην Αμερικανού προέδρου έγιναν σε μια ιδιωτική εκδήλωση με θέμα την ηγεσία.

Παρατήρησε, εξάλλου, ότι οι ηγέτες θα πρέπει να αποσύρονται όταν φτάνει η ώρα.

«Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους ότι βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί δια βίου, δεν είσαι εκεί για να θρέφεις με την υπεροψία σου την εξουσία σου», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.