08/08/2020 06:47:14

Απίστευτο ρατσιστικό σχόλιο κατά της Φινλανδής πρωθυπουργού: Η «ταμίας» που θα «ρευστοποιήσει» τη χώρα

Απίστευτο ρατσιστικό σχόλιο κατά της Φινλανδής πρωθυπουργού: Η «ταμίας» που θα «ρευστοποιήσει» τη χώρα - Media

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο παρά τρίχα να συμβεί μεταξύ των «αδελφών» χωρών Εσθονίας και Φινλανδίας, με αφορμή απαράδεκτο και ρατσιστικό σχόλιο υπουργού της εσθονικής κυβέρνησης σε βάρος της νέα πρωθυπουργού της Φινλανδίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ekre, Μαρτ Χέλμε δήλωσε ότι η 34χρονη Σάνα Μαρίν είναι μια «ταμίας» που ανέλαβε πρωθυπουργός της Φινλανδίας και ότι θα «ρευστοποιήσει» τη χώρα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Ταλίν και η Εσθνή πρόεδρος Καλγιουλάιντ επικοινώνησε με τον Φινλανδό ομόλογό της Σάουλι Νιιστο για να ζητήσει συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο του υπουργού και να μεταφέρει τη συγγνώμη και στην Μαρίν.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας που προέρχεται από φτωχή οικογένεια, είχε στο παρελθόν εργαστεί σε φούρνο, αλλά και σαν ταμίας σε άλλη επιχείρηση προκειμένου να βγάλει τα προς το ζειν.

Από την άλλη, η συμπεριφορά του Χέλμε προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση του Ταλίν για την απόφαση να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό σχήμα και το εθνικιστικό και λαϊκιστικό δεξιό κόμμα Ekre

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.