search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Ντοκουμέντο: Εικόνα της «βρώμικης» βόμβας που βρέθηκε στου Ζωγράφου – Γεμάτη βίδες και καρφιά (Photo)

16.12.2019 15:20
Ντοκουμέντο: Εικόνα της «βρώμικης» βόμβας που βρέθηκε στου Ζωγράφου - Γεμάτη βίδες και καρφιά (Photo) - Media
 
Πρώτη εικόνα του αυτσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε στου Ζωγράφου επιβεβαιώνει τις αρχικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για «βρώμικη βόμβα» γεμάτη καρφιά, βίδες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που στόχο είχε όταν εκρηγνυόταν να προκαλούσε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.
 
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η βόμβα είχε φτιαχτεί από ένα μαύρο δοχείο το οποίο ήταν γεμάτο καρφιά. Μέσα στο δοχεία οι δράστες είχαν τοποθετήσει ένα οικοδομικό σωλήνα στον οποίο είχαν βάλει την εκρηκτική ύλη.
Ο σωλήνας είχε καλωδίωση και συνδεόταν με μπαταρίες και ένα ρολόι. Μάλιστα, η βόμβα δεν ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο, αλλά αντιθέτως, οι δράστες απλώς την είχαν ακουμπήσει σε μαντρότοιχο, με μόνη κάλυψη τα κάγκελα και ένα δέντρο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης.
 
O αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
 
Ραγκούσης: Απέτυχε η πάταξη της ανομίας
Εν τω μεταξύ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποσχόταν ότι η “ανομία” θα αποτελεί παρελθόν σε μία εβδομάδα, είδε χθες σε ρόλο θεατή να εκρήγνυνται εμπρηστικοί μηχανισμοί σε επτά αυτοκίνητα στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, ενώ επιπλέον σήμερα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
 
Αν είχε γίνει αυτό λίγους μήνες πριν επί ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε πρωτοσέλιδα για δήθεν “κυβέρνηση μπαχαλάκηδων” και για “ανοχή στην ανομία”. Για τη ΝΔ των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, είναι απλά Δευτέρα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47