search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Το κλασικό μυθιστόρημα Δράκουλας του Bram Stoker έρχεται σε νέα συλλεκτική έκδοση από την Public Βιβλιοθήκη

16.12.2019 15:35
Το κλασικό μυθιστόρημα Δράκουλας του Bram Stoker έρχεται σε νέα συλλεκτική έκδοση από την Public Βιβλιοθήκη - Media

 

Νέο πολυτελές βιβλίο του Δράκουλα από τη σειρά Public Classics, με τις μοναδικές γκραβούρες του βραβευμένου Αργεντίνου σκιτσογράφου, Luis Scafati.

 

Η Public Βιβλιοθήκη επανέρχεται δριμύτερη προσθέτοντας στα βιβλία της, μεταξύ άλλων, τη νέα έκδοση του Δράκουλα, του θρυλικού βιβλίου του Bram Stoker.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μυθιστόρημα-αρχέτυπο που έχει εμπνεύσει δεκάδες συγγραφείς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ζωγράφους, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες του κόσμου, και αποτελεί αναμφίβολα το σημαντικότερο λογοτέχνημα του είδους του με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες, δεν είχε μέχρι τώρα στη χώρα μας την έκδοση που αρμόζει σε ένα τέτοιο κλασικό έργο.

 Για αυτό το λόγο, η Public Βιβλιοθήκη, μέσα από τη σειρά Public Classics, δημιούργησε μια πολυτελή έκδοση αντάξια του θρυλικού βιβλίου! Η μοναδικότητά του έγκειται τόσο στα «τεχνικά» χαρακτηριστικά:

  • μετάφραση
  • επιμέλεια
  • αισθητική εξωφύλλου

ποιότητα χαρτιού & γραμματοσειράς,

όσο και στις μοναδικές γκραβούρες που συνοδεύουν τη νέα έκδοση από τον βραβευμένο Αργεντίνο ζωγράφο/σκιτσογράφο, Luis Scafati.

Η νέα έκδοση του Δράκουλα, ενός βιβλίου που εξακολουθεί να γοητεύει 120 χρόνια αργότερα, υπόσχεται να εντυπωσιάσει και τους πιο φανατικούς αναγνώστες.

Επιπλέον, με στόχο την ικανοποίηση του απαιτητικού βιβλιόφιλου κοινού, η Public Βιβλιοθήκη συνεχίζει να εμπλουτίζεται έχοντας νέες κυκλοφορίες, μεταξύ των οποίων τα:

  • «Φόνος στο Ρωμαϊκό θέατρο» του Έλερι Κουίν
  • «Εγώ ο τιμωρός» του Μικι Σπιλέϊν
  • «Η ξανθιά με τα μαύρα μάτια» του Μπέντζαμιν Μπλακ
  • «Ο Άγιος Στη Νέα Υόρκη» του Λέσλι Τσάρτρις

Και τα τέσσερα από τη σειρά Noir

  • «Ο μυστικός πράκτοραςς» του Τζόζεφ Κονραντ
  • «Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ» του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον
  • «Η γραμμή της ομορφιάς» του Άλαν Χόλινγκχερστ
  • Το Μυστικό της Γέφυρας» του Θόρντον Γουάιλντερ

 Και τα τέσσερα από τη σειρά Public Classics

  • «2001: Οδύσσεια του διαστήματος» του Άρθουρ Κλαρκ από την σειρά Modern Classics.

Όλα τα νέα βιβλία της PUBLIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, μπορείτε να τα βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Public καθώς και στο Public.gr.

Λίγα ακόμα λόγια για το βιβλίο

Τι είναι τελικά, ο «Δράκουλας»;

Είναι μια ιστορία βασισμένη σε μύθους των Βαλκανίων του 18ου αιώνα αλλά και ιστορίες της ρουμανικής παράδοσης του 15ου αιώνα;

Είναι η απόλυτη μορφή της γοτθικής κουλτούρας;

Είναι, μήπως, ένα διαχρονικό σύμβολο της αθανασίας, έναντι του βαρύτερου τιμήματος που θα μπορούσε να καταβάλλει άνθρωπος;

Ή τελικά όλα αυτά είναι παραλλαγές του ίδιου θέματος και έχουμε να κάνουμε, απλά, με μία ιστορία μυθοπλασίας ενός Ιρλανδού συγγραφέα που δεν κατάφερε ποτέ ξανά, πριν ή μετά το συγκεκριμένο έργο, να αγγίξει τέτοια επίπεδα έμπνευσης;

Ο «Δράκουλας» είναι όλα τα παραπάνω – αλλά στην πάροδο του χρόνου έγινε και πολλά περισσότερα. Αλλιώς δεν θα είχε καταφέρει να επιβιώσει τόσους αιώνες και να παραμένει το ίδιο υποβλητικός. Να έχει γίνει βαμπίρ, νυχτερίδα, αιμοδιψής, βασανισμένος, εκδικητικός, ασυγκράτητος, ρομαντικός, γοητευτικός. Να έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη περισσότερες φορές από κάθε άλλη φιγούρα τρόμου; Να έχει καταλήξει εξώφυλλο δίσκου σε rock/metal groups, κουκλάκι funko pop, video game, flipper, θεατρική παράσταση. Να έχει γίνει ταινία τρόμου με τον Μπέλα Λουγκόζι, παρωδία με τον Έντι Μέρφι, ροκ όπερα με την Aaliyah, ελληνική κωμωδία με τον Κωνσταντίνο Τζούμα, εφηβικό φαινόμενο με το “Twilight” και φυσικά… απέθαντο σημείο αναφοράς για όλη την gothic σκηνή.

Στην καλύτερη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στα ελληνικά χρονικά, με την μοναδική εικονογράφηση του Λουίς Σκαφάτι, ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ, συστήνεται εκ νέου στο αναγνωστικό κοινό. Η Public Βιβλιοθήκη φροντίζει, όπως του αξίζει, έναν τίτλο που δεν πρόκειται ποτέ να χάσει τη διαχρονική αξία του, ακριβώς λόγω των αμφίσημων μηνυμάτων του: είτε ως κραυγή αγωνίας του ανθρώπου στο Δημιουργό του και το απρόβλεπτο της ζωής, είτε ως ανδρική φαντασίωση που έχασε τον έλεγχο, είτε ως ύμνος στον έρωτα που σε σημαδεύει για πάντα, είτε ως φόρος τιμής στα «παιδιά της νύχτας και τη μουσική τους» είτε ως ρομαντική βιογραφία ενός ήρωα που είναι πρόθυμος να διασχίσει ωκεανούς χρόνου, προκειμένου να βρει το συναισθηματικό απάγκιό του, ο «Δράκουλας» είναι ένα βιβλίο που προκαλεί συγκίνηση, ανατριχίλα αλλά και δέος, πολύ συχνά και τα τρία στην ίδια σελίδα. Γιατί σε αυτό το βιβλίο βρίσκει κανείς ό,τι και στην αληθινή ζωή: το φως & το σκοτάδι, σε διαρκείς εναλλαγές.

Η συγκεκριμένη, ασφαλώς, hardback έκδοση αγγίζει τα όρια του χειροποίητου. Το εξώφυλλο είναι τυπωμένο με την τεχνική της μεταξοτυπίας, τεχνική που εφαρμόζεται σε πολύ μικρά τιράζ και για καθαρά καλλιτεχνικές δουλειές και όχι βιβλία ευρείας παραγωγής. Η μεταξοτυπία είναι ο πλέον καλλιτεχνικός (και ακριβός) τρόπος εκτύπωσης γιατί για κάθε χρώμα δημιουργείται ειδικό τελάρο και η εκτύπωση γίνετε ανά εξώφυλλο και όχι μαζικά. Πρέπει να το… κρατήσει κάποιος στα χέρια του για να το εκτιμήσει απόλυτα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28