search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:49
MENU CLOSE

Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις σωματικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

16.12.2019 18:05
4984481.jpg

 

Ένταση προκλήθηκε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει “λευκή επιταγή” στην αστυνομία προκειμένου να εξαπολύει παράνομες επιθέσεις στην νεολαία.

Αρχικά ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε καταγγελία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tvxs.gr, αναδημοσιεύοντας την από το Ξεκίνημα,  σύμφωνα με την οποία αστυνομικές δυνάμεις έκαναν σωματική έρευνα σε 22χρονή αναγκάζοντάς την να κατεβάσει το παντελόνι της.

«Έχετε ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία και την κάνετε με αυταρχισμό . Πριν λίγο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα καταγγελία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: 

«Κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου σε μια νεαρή κοπέλα στην Πατησίων της ζητήθηκε να βγάλει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου στην Πατησίων. Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία; Αυτός ο ολισθηρός αυταρχικός κατήφορος είναι επικίνδυνος», ανέφερε. 

Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην ελληνική αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ. Να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα. Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους. Σας καλώ να εγκαταλείψετε αυτόν τον κατήφορο το συντομότερό δυνατόν» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και αμέσως μετά μίλησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος που τόνισε πως «μετά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου της ΝΔ ότι όλα θα εξεταστούν κάποτε δεν αποτελεί απάντηση. Ζούμε στη γη του Κάφκα, η ΝΔ έχει δώσει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία». 

Για δημιουργία εντυπώσεων κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της ΝΔ. «Γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος για στοχοποίηση της νεολαίας. Το περιστατικό που ακούστηκε πριν λίγη ώρα δεν ξέρω αν ευσταθεί. Πάψτε να στοχοποιείτε την ελληνική αστυνομία με fake news. Το να σέβεσαι τη νομιμότητα και τη νεολαία και τους νόμους του κράτους δεν είναι παραβατικότητα, είναι κανονικότητα», σχολίασε ο Χρήστος Μπουκώρος, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος λίγο αργότερα έκανε λόγο για περιστατικό που είτε δεν υπάρχει, είτε παραφουσκώθηκε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47