search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:02
MENU CLOSE

«Βόμβα» από την Boeing: Μελετά αναστολή της παραγωγής του 737 ΜΑΧ

16.12.2019 18:05
«Βόμβα» από την Boeing: Μελετά αναστολή της παραγωγής του 737 ΜΑΧ - Media
 
Σε απόφαση-«βόμβα» φαίνεται ότι οδηγείται η Boeing, η οποία σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να σταματήσει τελείως, είτε να αναστείλει την παραγωγή των 737 MΑΧ, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει άδεια για να χρησιμοποιηθούν ξανά.
 
Οι Seattle Times αποκάλυψαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Boeing εξετάζει μια πρόταση από ανώτατα στελέχη για να διακόψει προσωρινά της παραγωγής των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.
 
To 737 MΑΧ είναι το πιο ευπώλητο μοντέλο της Boeing που όμως έχει καθηλωθεί στο έδαφος από τον Μάρτιο, μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες σε Ινδονησία και Αιθιοπία με συνολικά 346 νεκρούς. Παράλληλα η μετοχή της εταιρείας βυθίζεται. Ο Ed Pierson, πρώην στέλεχος της εταιρείας στο εργοστάσιο των Boeing 737, πιστεύει ότι προβλήματα στην παραγωγή μπορεί να συνέβαλαν στις δύο θανατηφόρες συντριβές αεροσκαφών.
 
iΤην Πέμπτη η εταιρεία εγκατέλειψε το στόχο της να πάρει την έγκριση, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της συναντήθηκε με τον διαχειριστή του FAA με τον τελευταίο να δηλώνει ότι τα 737 MΑΧ δεν θα πετάξουν πριν από το 2020 και να αποκαλύπτει ότι η αμερικανική υπηρεσία συνεχίζει την σχετική έρευνα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:02