search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:18
MENU CLOSE

Αγρίνιο – Δολοφονία εκπαιδευτικού: «Καίει» τη χήρα κατάθεση βασικού μάρτυρα (Photo)

17.12.2019 12:46
Αγρίνιο - Δολοφονία εκπαιδευτικού: «Καίει» τη χήρα κατάθεση βασικού μάρτυρα (Photo) - Media

 

Μια πολύ καλή θεατρίνα χαρακτήρισε τη χήρα του Νίκου Μέντζου ο βασικότερος μάρτυρας κατηγορίας στην κατάθεσή του στη δίκη που γίνεται για τη δολοφονία του άτυχου δασκάλου το 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.

Ο αυτόπτης μάρτυρας «έκαψε» τη σύζυγο του 46χρονου εκπαιδευτικού, αποκαλύπτοντας την εναλλαγή της συμπεριφοράς της πριν και μετά την άφιξη των πυροσβεστών στο σημείο όπου βρέθηκε απανθρακωμένος ο Μέντζος.

Όπως είχε καταθέσει προανακριτικά και κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, έτσι και τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου ο μάρτυρας είπε ότι είδε δύο ανθρώπους να κοιτάζουν ατάραχοι τις φλόγες που τύλιξαν το αυτοκίνητο του δασκάλου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 2011, σε απόσταση 10-15 μέτρων από αυτό. Αρχικά, είπε ότι είδε πυκνό μαύρο καπνό και έτρεξε γιατί φοβήθηκε ότι έπιασε φωτιά το εργαστήριό του. Όταν είδε ότι δεν καιγόταν αυτό, ανακουφίστηκε και μπήκε μέσα νομίζοντας ότι κάποιοι καίνε κλαδιά.

Ωστόσο, από μια τρυπούλα του παραθύρου παρατήρησε κάτι που του τράβηξε την προσοχή. Συγκεκριμένα, είδε έναν άνδρα και μια γυναίκα να κοιτάζουν τελείως αδιάφοροι τις πύρινες γλώσσες και να συνομιλούν ανέκφραστοι:

«Είδα μία κυρία με κάτι πορτοκαλί ρούχα κι έναν κύριο που φορούσε ένα πουλόβερ να μην ενδιαφέρονται. Πέρασαν πέντε λεπτά και τότε είδα ένα αυτοκίνητο μα καίγεται».

Ο μάρτυρας τηλεφώνησε στον αδερφό του, του είπε τι είδε και όταν ήρθε εκείνος συνέχισαν να παρακολουθούν μαζί τη φωτιά που μαινόταν σε απόσταση 40 μέτρων από αυτούς. Όταν πήγαν να φύγουν, άκουσαν να φτάνει στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής, την οποία προφανώς είχε καλέσει το ζευγάρι. Άναυδος ο μάρτυρας είπε ότι είδε από τη μια στιγμή στην άλλη τη γυναίκα -την οποία αναγνώρισε ως τη σύζυγο του δασκάλου- να αλλάζει συμπεριφορά μόλις είδε τους πυροσβέστες να καταφθάνουν. Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημα και τότε η γυναίκα άρχισε να ωρύεται και να ουρλιάζει: «Αχ, πάει ο αντρούλης μου» και πήγε στον εισαγγελέα να αναφέρει ό,τι είδε και άκουσε.

Η αναπαράσταση

Παρ’ όλα αυτά, οι συνήγοροι υπεράσπισης της συζύγου η οποία κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αμφισβητούν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα και ζητούν να γίνει αναπαράσταση με τον ίδιο στον χώρο για να εξακριβωθεί αν μπορούσε να ακούσει από απόσταση 40-50 μέτρων όπου βρισκόταν.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίκης κατέθεσε και ένας από τους πυροσβέστες που βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στη Ρουπακιά. «Η φωτιά μπήκε από μέσα και διήρκεσε 10 λεπτά» είπε ο πυροσβέστης , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τον πλησίασε μία γυναίκα η οποία τον ρώτησε ανήσυχη αν υπήρχε άνθρωπος μέσα στο όχημα. Μετά, τον ρώτησε το ίδιο κι ένας άντρας, είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αιχμή», κατέθεσαν ακόμη μία εκπαιδευτικός, συνάδελφος του θύματος αλλά και μία υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου όπου εργάζονταν ο δάσκαλος και η σύζυγός του.

Πηγή: Espresso

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17