search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55
MENU CLOSE

ING: Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα αποδειχθεί ισχυρότερη από την Ευρωζώνη

17.12.2019 14:47
Καταστροφική καραντίνα για το λιανεμπόριο  - Media

 

Στόχος για την Ελλάδα η βιώσιμη ανάπτυξη. Προτεραιότητα οι ξένες επενδύσεις. Τι προβλέπει για την ελληνική οικονομία η ING.

Σε τροχιά αναζήτησης των τρόπων που θα της εξασφαλίσουν μια βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ING.

«Η ελληνική οικονομία έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα, τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό, βιώνοντας τις συνέπειες της κρίσης. Ωστόσο, πλέον ανακάμπτει με μετριοπαθείς, βέβαια, ρυθμούς», επισημαίνουν οι αναλυτές της ING, στην έκθεσή τους «Still in search of a stable growth pattern».

Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεπεράσει τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωμα με το insider.gr μέχρι στιγμής η ελληνική οικονομία έχει να επιδείξει ισχυρή ανάκαμψη σε όρους επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ωστόσο υπολείπεται ακόμη σε όρους εσωτερικής ζήτησης και ιδιωτικής κατανάλωσης.

Όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για το 2019, ο κύριος «οδηγός» της ελληνικής οικονομίας ήταν οι εξαγωγές, τις οποίες ωστόσο μπλοκάρουν εμπόδια διεθνούς προέλευσης, όπως οι ανησυχίες για το διεθνές εμπόριο.

 

1

Προτεραιότητα οι επενδύσεις

Όπως επισημαίνουν σε άλλο σημείο της έκθεσής του οι αναλυτές της ING, η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει θέσει ως βασικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως επιβεβαιώνει και το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψαν Ελλάδα και Κίνα.

Τα σχέδια για τόνωση των ξένων επενδύσεων προβλέπουν και σημαντικές μειώσεις φόρων.

Απαραίτητη η δημοσιονομική πειθαρχία

Σύμφωνα πάντα με τον επενδυτικό οίκο, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική πειθαρχία, κάτι που γνωρίζουν όχι μόνο οι επίσημοι δανειστές της χώρας, αλλά και οι αγορές.

Στα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, η ING προσθέτει τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αλλά και την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

2

Για το 2020 η ING προβλέπει ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία, όπως ακριβώς και το 2019.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55