05/06/2020 04:09:34

Θάλασσες από πλαστικό πνίγουν τη ζωή στη Νότια Αφρική (Video)

Θάλασσες από πλαστικό πνίγουν τη ζωή στη Νότια Αφρική (Video) - Media

 

Το βίντεο που θα δείτε είναι ανατριχιαστικό και συνάμα λυπητερό. Ανατριχιαστικό γιατί δείχνει τόνους από πλαστικά μπουκάλια σε μια παραλία και λυπητερό γιατί όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι δεν βάζουμε μυαλό και όπου να είναι θα διαβούμε τη διαχωριστική γραμμή όπου δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Το βίντεο τραβήχτηκε σε παραλία της Νότιας Αφρικής. Δείχνει να νερά και τα κύματα να έχουν καλυφθεί στην κυριολεξία από χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει που είναι η θάλασσα και που τα πλαστικά.

Είναι η παραλία του Ντουρβάν της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Νότιας Αφρικής. Η θάλασσα μεταφέρει απόβλητα και πλαστικά, χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτογραμμής και οι ειδικοί λένε ότι κάθε ίχνος ζωής σε αυτήν την ακτογραμμή επιβιώνει με δυσκολία.

Οι αρχές λένε πως τα πλαστικά μεταφέρθηκαν από τα ποτάμια τα οποία φούσκωσαν με τις νεροποντές που έπληξαν την χώρα. Λένε μάλιστα χωρίς αιδώ πως κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί και δεν ασχολούνται με τον καθαρισμό των νερών αφού θα περάσει από μόνο του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.