search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Έγινε κι αυτό: Οι ΗΠΑ αγοράζουν… μαχητικά αεροσκάφη από την Ελβετία

17.12.2019 16:58
Έγινε κι αυτό: Οι ΗΠΑ αγοράζουν... μαχητικά αεροσκάφη από την Ελβετία - Media
 
Πριν από λίγο καιρό το «Π» είχε γράψει ότι η Ελβετία, η οποία προσπαθεί εδώ και μερικά χρόνια να εκσυγχρονίσει την πολεμική της αεροπορία, εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει F-35 από τις ΗΠΑ.
 
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η είδηση ότι και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αγοράσουν μαχητικά αεροσκάφη από την… Ελβετία, και μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η αγορά θα κλείσει εντός του 2020.
 
Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν 22 F-5 Tiger, ηλικίας σχεδόν 35 ετών που διαθέτει η Ελβετία και θέλει να τα ξεφορτωθεί, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα τα χρησιμοποιήσει για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Ελβετίας (Armasuisse), οι διαπραγματεύσεις για τα F-5 έχουν αρχίσει από το περασμένο καλοκαίρι και αν όλα πάνε καλά, η παράδοση θα γίνει μέσα στο 2021.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:18