search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Οι πρώτες εκτιμήσεις (χάρτες)

17.12.2019 17:11
Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Οι πρώτες εκτιμήσεις (χάρτες) - Media

 

Δύο εποχές θα ζήσουμε κατά τη διάρκεια των εορτών. Την Άνοιξη και τον Χειμώνα. Μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε έναν ανοιξιάτικο καιρό και οι οποίες βροχοπτώσεις θα εμφανιστούν τις ακόλουθες ημέρες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θερμοκρασία, κάτι που σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα κινηθεί κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, αν και τις βραδινές ώρες θα συνεχίσει να υπάρχει ψύχρα.

Από την Παρασκευή μέχρι και τα Χριστούγεννα οι βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες και περιμένουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά. Ίσως στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα να έχουμε χιονοπτώσεις.

 

Παρακολουθήστε το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει τη χώρα από την νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου, όπου τα δυτικά τμήματα ξεκινούν να πλήττονται από βροχές

 

Η κακοκαιρία πάνω από την Αθήνα στις 22 Δεκμβρίου – Σχεδόν όλη η χώρα πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Από τα 20άρια στις χριστουγεννιάτικες βροχές

Από τις παραμονές των Χριστουγέννων προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση, δεν προβλέπεται να βρέξει.

Υπάρχει μια τάση, για μια διαταραχή με βροχές, πιθανώς ισχυρές, δίχως όμως κρύο, για το Σαββατοκύριακο προ των Χριστουγέννων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να έχουμε σαφή εικόνα

Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, από τις 29 μέχρι και τις 31, ο καιρός θα είναι άστατος – Δείτε πώς επηρεάζεται η Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου

Πηγή: Protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03