search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Παπαθανάσης: Με θετικό κοινωνικό πρόσημο ο νέος Προϋπολογισμός

17.12.2019 19:51
papathanasis_76t345.jpg

 

Ο Προϋπολογισμός του 2020 της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, έχει σαφές θετικό πρόσημο. Από τη πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και όχι στον λαϊκισμό. Μιας ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας και των ελλήνων πολιτών, με ρεαλιστικό, θετικό κοινωνικό πρόσημο, μακριά από στείρα και υπερβολική κριτική, που θα στηρίζεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο υπέρβασης των εμποδίων και ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που την τελευταία 10ετία σήκωσαν το βάρος της κρίσης».

Με αυτές τις χαρακτηριστικές αναφορές ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, περιέγραψε τους στόχους του νέου Προϋπολογισμού κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

«Ο προσανατολισμός αυτού του Προϋπολογισμού είναι η υλοποίηση όλου του προεκλογικού προγράμματος για το οποίο δεσμευτήκαμε, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου της χώρας, με 2,8% ρυθμούς ανάπτυξης και 15,8% μείωση της ανεργίας, με 11% αύξηση των επενδύσεων , φοροελαφρύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στις οικοδομές που είναι ο πυλώνας της οικονομίας και με 13,4 δισ. κοινωνικά μέτρα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση «στην σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μέσα από το σχέδιο Ηρακλής, στην αξιοποίηση των κοινοτικών εργαλείων για την απορρόφηση των κονδυλίων και στη μείωση της φορολόγησης για τις ευπαθείς ομάδες».

«Λύνουμε τα προβλήματα και προωθούμε εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 300 εκκρεμότητες όταν το παραλάβαμε», επεσήμανε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Παπαθανάσης και στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να βαδίσουμε πολύ γρήγορα για να φτάσουμε το στόχο του 11% αύξηση», και πρόσθεσε ότι «μας αξίζει μια Ελλάδα πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις, και αυτό το έχουμε πετύχει αποκαθιστώντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της με τις λέξεις-κλειδί, ‘πράξεις και όχι λόγια’».

«Ο Προϋπολογισμός αναπτύσσει την θετική δυναμική που χρειάζεται η χώρα. Παραμένουμε στο στόχο μας για να δημιουργήσουμε μια νέα φωτεινή Ελλάδα. Δεν συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα. Δεν υπάρχει το στοίχημα, ούτε καν η πρόκληση για την ανάπτυξη, αλλά η εντολή της 7ης Ιουλίου του ελληνικού λαού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ, να κάνει πραγματικότητα το όραμα να γίνει η Ελλάδα το φωτεινό παράδειγμα προόδου και ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45