30/11/2020 04:03:15

Μετρό - απεργία: Τι προβλέπει η ρύθμιση που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης - Προσωπικό ασφαλείας και δρομολόγια

 Μετρό - απεργία: Τι προβλέπει η ρύθμιση που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης - Προσωπικό ασφαλείας και δρομολόγια - Media

 

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας». Αυτό "υποσχέθηκε" ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά την μεγάλη αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την στάση εργασίας του μετρό την Τρίτη και το μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε σε κεντρικές οδούς της Αθήνας. 

Ποιο είναι όμως το μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση; Μα αυτό της Γαλλίας!

Συγκεκριμένα στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα σχέδιο που θα ορίζει ότι σε ημέρες απεργίας στα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναμένεται να έχει ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση με “γαλλικό μοντέλο”, δηλαδή με βάση τα ισχύοντα στα ΜΜΜ της Γαλλίας, μέχρι την Παρασκευή, ώστε να ψηφιστεί αμέσως μετά τις εορτές όταν ανοίξει ξανά η Βουλή. Η ρύθμιση θα προβλέπει ορισμό προσωπικού ως ασφαλείας σε συγκεκριμένες βάρδιες, το οποίο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε απεργίες. Αντίστοιχο μοντέλο εφαρμόζεται ήδη στον ΟΣΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.