search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Βαριά «καμπάνα» στην Google: Θα πληρώσει 481,5 εκατ. δολάρια σε φόρους

18.12.2019 15:07
Πόλεμος μεταξύ Google και ΜΜΕ - Media
 
Σε συμφωνία με τη φορολογική αρχή της Αυστραλίας, να πληρώσει το ποσό των 481,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η Google, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να φορολογήσει τους τεχνολογικού γίγαντες.
 
Το ποσό καλύπτει τη δεκαετία από το 2008 ως το 2018 και θεωρείται ως μια πρώτη μεγάλη νίκη στην προσπάθεια των χωρών να φορολογήσουν τις μεγάλες τεχνολογικές πολυεθνικές που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
 
Η φορολογική αρχή της Αυστραλίας ανέφερε ότι εκτός από την Google, φορολογήθηκαν και άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και το Facebook και ότι το ποσό έφθασε συνολικά τα 1,25 δισ. δολάρια.
 
Από το 2015 η Αυστραλία έχει προχωρήσει σε συστηματικό κυνηγητό των εταιρειών τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται και στη χώρα, υποχρεώνοντάς τες να κάνουν πωλήσεις επί τόπου και όχι μέσω φορολογικών παραδείσων.
 
Επίσης, η χώρα αποφάσισε να παρατείνει ως το 2023 τη δράση ειδικής ομάδας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής πολυεθνικών, ενώ η Google ανακοίνωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και μελλοντικές φορολογικές ρυθμίσεις.
 
Μέχρι πρόσφατα η Google παρείχε υπηρεσίες στην Αυστραλία μέσω υποκαταστήματός της στη Σιγκαπούρη με αποτέλεσμα να μην πληρώνει φόρους για τα περίπου δύο δισ ετήσιου τζίρου της στη χώρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:59