05/07/2020 01:42:56

Βαριά «καμπάνα» στην Google: Θα πληρώσει 481,5 εκατ. δολάρια σε φόρους

Αγριεύει η Google: Βάζει «μαχαίρι» στις «ύπουλες» διαφημίσεις - Media
 
Σε συμφωνία με τη φορολογική αρχή της Αυστραλίας, να πληρώσει το ποσό των 481,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η Google, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να φορολογήσει τους τεχνολογικού γίγαντες.
 
Το ποσό καλύπτει τη δεκαετία από το 2008 ως το 2018 και θεωρείται ως μια πρώτη μεγάλη νίκη στην προσπάθεια των χωρών να φορολογήσουν τις μεγάλες τεχνολογικές πολυεθνικές που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
 
Η φορολογική αρχή της Αυστραλίας ανέφερε ότι εκτός από την Google, φορολογήθηκαν και άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και το Facebook και ότι το ποσό έφθασε συνολικά τα 1,25 δισ. δολάρια.
 
Από το 2015 η Αυστραλία έχει προχωρήσει σε συστηματικό κυνηγητό των εταιρειών τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται και στη χώρα, υποχρεώνοντάς τες να κάνουν πωλήσεις επί τόπου και όχι μέσω φορολογικών παραδείσων.
 
Επίσης, η χώρα αποφάσισε να παρατείνει ως το 2023 τη δράση ειδικής ομάδας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής πολυεθνικών, ενώ η Google ανακοίνωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και μελλοντικές φορολογικές ρυθμίσεις.
 
Μέχρι πρόσφατα η Google παρείχε υπηρεσίες στην Αυστραλία μέσω υποκαταστήματός της στη Σιγκαπούρη με αποτέλεσμα να μην πληρώνει φόρους για τα περίπου δύο δισ ετήσιου τζίρου της στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.