search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Εφιάλτης: Τορπίλες 100 μεγατόνων αναπτύσσει η Ρωσία

18.12.2019 16:51
Εφιάλτης: Τορπίλες 100 μεγατόνων αναπτύσσει η Ρωσία - Media
 
Η ουκρανική διαμάχη επανέφερε και επισήμως τη νέα εποχή του «ψυχρού πολέμου», με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να επιταχύνουν τα νεά εξοπλιστικά τους προγράμματα, αλλά και σταδιακά να φθείρουν τις διάφορες συμφωνίες της δεκαετίας του 1980 και του 1990 σχετικά με τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.
 
Αντιθέτως, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έρχονται ειδήσεις είτε για πυραυλικές δοκιμές είτε για νέα καταστροφικά οπλικά συστήματα, τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε έναν ανταγωνισμό που φέρνει στο μυαλό τις πιο σκοτεινές ημέρες του πρώτου « ψυχρού πολέμου».
 
Στο πλαίσιο αυτό, καμία εντύπωση δεν προκαλεί η είδηση ότι η Ρωσία σχεδιάζει ένα υποβρύχιο drone το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει πυρηνικό όπλο ισχύος 100 μεγατόνων, που αν χτυπήσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ θα προκαλέσει απερίγραπτες καταστροφές, βγαλμένες μέσα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια πυρηνικής σύρραξης.
 
Σύμφωνα με το National Interest, το οποίο επικαλείται ρωσική πηγή, το οπλικό αυτό σύστημα θα έχει ως στόχο «την καταστροφή σημαντικών εχθρικών οικονομικών στόχων στην περιοχή και την πρόκληση εγγυημένων μη αποδεκτών ζημιών με τη δημιουργία ζωνών υψηλής ραδιενεργού μόλυνσης», ενώ σημειώνεται ότι το όπλο μπορεί να καταστρέψει ναυτικές βάσεις ή στολίσκους με αεροπλανοφόρα.
 
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οπλικό σύστημα θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες από 55 ως και 185 χλμ/ώρα, θα μπορεί να φθάσει σε βάθη 1.000 μέτρων, θα έχει μήκος 26 μέτρα και διάμετρο περίπου 1,6 μέτρα, ενώ πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ήδη το 2016 έγινε μια πρώτη δοκιμή εκτόξευσης από υποβρύχιο.
 
Βέβαια, όπως σημειώνεται, μπορεί το όπλο να λύνει διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πύραυλο, ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τα όσα έχουν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, θα έχει να υπερβεί σημαντικά ζητήματα: τεράστιο βάρος, δυσκολία ελέγχου, σχετικά μικρή ταχύτητα είναι μόνο μερικά από τα θέματα που εντοπίζουν οι ειδικοί.
 
Επίσης, αποκλείουν την ιδέα της καταστροφής των ΗΠΑ από ένα γιγαντιαίο τσουνάμι που θα προκαλούσε η έκρηξη του όπλου, ωστόσο και μόνο η ιδέα ότι εν έτει 2019 αναπτύσσεται μια «συσκευή της ημέρας της καταστροφής» μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36