30/05/2020 03:26:58

Συνάντηση Σημίτη - Γεννηματά για τα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Σημίτη - Γεννηματά για τα ελληνοτουρκικά - Media

 

Οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο γραφείο του, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κας Γεννηματά.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα ΝΕΑ για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε και στο οποίο ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέθεσε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική.

Αφορούν στην έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.