search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:20
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ήταν βιομηχανική χώρα και μπορεί να ξαναγίνει

19.12.2019 12:58
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ήταν βιομηχανική χώρα και μπορεί να ξαναγίνει - Media

 

«Η Ελλάδα ήταν βιομηχανική χώρα και μπορεί να ξαναγίνει. Η κοινωνία έχει ωριμάσει και η τεχνολογία είναι σε μετάβαση, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς».

Αυτά επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ για την 4η βιομηχανική επανάσταση, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω μπορεί να είναι και πλεονέκτημα καθώς άλλες χώρες έχουν επενδύσει πρόσφατα και θα χρειαστούν χρόνια για την απόσβεση των επενδύσεων.

«Μπορούμε να τρέξουμε, αν το κράτος δώσει τα αναγκαία κίνητρα. Βούλησή μας είναι να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην βιομηχανία, χωρίς να απαξιώνω τον τουρισμό. Έχουμε ανταγωνιστικό μειονέκτημα στην ενέργεια λόγω της κατάστασης της ΔΕΗ αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε διόδους να το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανήγγειλε δε ότι την Δευτέρα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την δραστηριοποίηση ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στον αναπτυξιακό νόμο ενώ το Πάσχα θα είναι έτοιμη, από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η ψηφιακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση των επενδύσεων που εντάσσονται σε αυτόν.

Σημείωσε εξάλλου ότι προχωρά η απλούστευση των διαδικασιών καθώς με το σημερινό καθεστώς χρειάζονται 43 βήματα και 7 χρόνια για ολοκλήρωση μιας επένδυσης στον αναπτυξιακό ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στο ΕΣΠΑ.

Έκανε εξάλλου γνωστό ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας (όπου αποσύρθηκε το δίκτυο υψηλής ταχύτητας 5g υπό τον φόβο αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία) τον επισκέφθηκε και ζήτησε να γίνει έλεγχος της ακτινοβολίας από τον Δημόκριτο ώστε να απαντηθούν οι ανησυχίες.

Την ανάγκη να υπάρξει εθνικό σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας συνολικά και όχι μόνο της βιομηχανίας επεσήμανε η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, ‘Αννα Διαμαντοπούλου. Δεν είμαστε, είπε, σε ευχάριστη θέση αλλά υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία. Πρότεινε δε μετά την απολογνιτοποίηση, η Δυτική Μακεδονία να γίνει η πρώτη ψηφιακή περιοχή της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15