search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:43
MENU CLOSE

«Πόλεμος» Λαμίας-Σαλαμίνας για τη διαγραφή χρέους: «Η Λαμία δεν κατοικείται από ιθαγενείς»

19.12.2019 16:47
«Πόλεμος» Λαμίας-Σαλαμίνας για τη διαγραφή χρέους: «Η Λαμία δεν κατοικείται από ιθαγενείς» - Media

 

Την οργή κατοίκων της Λαμίας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει χρέος ύψους 2,4 εκατ, ευρώ του δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ, ανακοινώνοντας, παράλληλα πλήθος συζητήσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Facebook της ομάδας Καλύτερη Λαμία, «η εξωφρενική επιδότηση της Σαλαμίνας με 2,4 εκατομμύρια Ευρώ για τους εορτασμούς, αποτελεί πρόκληση για τους Πολίτες της Λαμίας». Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει:

«Θερμοπύλες – Σαλαμίνα ή μόνο Σαλαμίνα;

Η Λαμία δεν κατοικείται από Ιθαγενείς.
 
Η εξωφρενική επιδότηση της Σαλαμίνας με 2,4 εκατομμύρια ευρώ για τους εορτασμούς, αποτελεί πρόκληση για τους Πολίτες της Λαμίας.
 
Δεδομένου ότι η Μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί Παγκόσμιου βεληνεκούς ιστορικό γεγονός και δεδομένου ότι οι Θερμοπύλες χρειάζονται σημαντικότατες δαπάνες εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάδειξή τους, αγανακτούμε.
 
Αγανακτούμε διότι ο κ. Υπουργός αγνοεί πλήρως τις ανάγκες της Λαμίας και μοιράζει εκατομμύρια χωρίς λογοδοσία.
 
Η Λαμία και οι Θερμοπύλες κύριε Υπουργέ δεν κατοικούνται από Ιθαγενείς. Θα ήταν χρήσιμο να επανεξετάσετε το θέμα της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων, διότι θεωρούμε τις Θερμοπύλες μας παγκόσμιο ορόσημο και σάρκα εκ της σαρκός του Δυτικού Πολιτισμού.
 
Δεν δεχόμαστε την υποβάθμισή τους σε φτωχό συγγενή του Αθηναϊκού κατεστημένου. Δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζεται η “ρωγμή του Χρόνου” χάριν της μικροπολιτικής».
 

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:42