search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Μητέρα επιχείρησε να μαχαιρώσει το μωρό της επειδή είχε ένα εκ γενετής σημάδι – Ορθόδοξος παπάς αρνήθηκε να το βαπτίσει (Photos)

19.12.2019 17:22
Μητέρα επιχείρησε να μαχαιρώσει το μωρό της επειδή είχε ένα εκ γενετής σημάδι - Ορθόδοξος παπάς αρνήθηκε να το βαπτίσει (Photos) - Media

 

Ο μεσαίωνας στο 2019. Μια μητέρα επιχείρησε να δολοφονήσει το μωράκι της επειδή εκείνο είχε την ατυχία να γεννηθεί με ένα μεγάλο σημάδι στο κορμάκι του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ορθόδοξος ιερέας που επισκέφτηκε η μητέρα αρνήθηκε να το βαπτίσει λέγοντας ότι είναι ένα μίασμα.

Το περιστατικό συνέβη στη Ρωσία στην πόλη Κουργάν. Η 22χρονη Μαρία Χβονστάντσεβα έφερε στη ζωή πριν από 6 μήνες ένα κοριτσάκι της Βίκα. Η Βίκα είχε την ατυχία να έχει στο κορμί του ελιές ενώ από τον ομφαλό και κάτω είναι όλο μια μεγάλη ελιά. Για την ακρίβεια ένα μεγάλο συγγενές μελανοκυτταρικό σημάδι καλύπτει το 80% του κορμιού της.

Οι κάτοικοι στο χωριό λίγο έξω από το Κουργάν, δεισιδαίμονες μόλις έμαθαν ότι το παιδί γεννήθηκε έτσι, απέφευγαν κάθε επικοινωνία με την οικογένεια. Στο δρόμο άλλαζαν κατεύθυνση και σταυροκοπιόντουσαν, ενώ τα βράδυα χτυπούσε το τηλέφωνο της οικογένειας στο σπίτι και με αλλοιωμένη φωνή – άλλοτε κάποιος άνδρας άλλοτε κάποια γυναίκα- πρόσταζαν τη μάνα που απαντούσε στο τηλέφωνο «Σκοτώστε το μικρό σατανά, σκοτώστε το».

Η μάνα απελπισμένη πήγε να ζητήσει βοήθεια από τον ιερέα του χωριού, ο οποίος αφού έφτυσε τον κόρφο του και έκανε το σημάδι του σταυρού, της είπε να φύγει γιατί το παιδί είναι «μολυσμένο» και θα τον μολύνει και εκείνο. Της είπε επίσης πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκείνος να βαπτίσει αυτό το μωρό.  

Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν όπως και η συμπεριφορά του κόσμου. Η ψυχολογία της λεχώνας μάνας δεν άργησε να πέσει. Ένα βράδυ πήρε ένα μαχαίρι και όπως κοιμόταν η Βίκα ετοιμάστηκε να της το καρφώσει. Τη σταμάτησε ο σύζυγος της.

Πλέον η Μαρία πηγαίνει σε ειδικό ψυχίατρο και σιγά σιγά το ζευγάρι βρίσκει τους φυσιολογικούς ρυθμούς του. «Όσο σκέφτομαι τι πήγα να κάνω θέλω να πεθάνω. Το μωρό μου είναι η ζωή μου» λέει πλέον μετανιωμένη η Χβονστάντσεβα.

Το ζευγάρι άρχισε να κινείται λογικά και πήγε και έκανε και επίσημη διαμαρτυρία στην τοπική Μητρόπολη για τη στάση του παπά. Η Μητρόπολη είπε πως θα εξετάσει το θέμα και δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.

Η μητέρα σε μια συνέντευξη της στη Ρωσική τηλεόραση είπε για τα όσα βίωσε εκείνη και η οικογένεια της ενώ την επόμενη μέρα η Ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνα για το θέμα.

Η δερματική πάθηση που έχει το κοριτσάκι ενέχει αυξημένες πιθανότητες να παρουσιαστεί μελάνωμα. Για το λόγο αυτόν το μωρό παρακολουθούν είδικοί γιατροί από το νοσοκομείο της πόλης οι οποίοι έχουν συστήσει να αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τον ήλιο..

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13