search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45
MENU CLOSE

Απόρρητος φάκελος «ΛΑΟΣ»

25.05.2012 14:00
Απόρρητος φάκελος «ΛΑΟΣ»  - Media

Στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης – αν δεν την έχει ήδη πάθει και δεν την κρύβει με επιμέλεια – βρίσκεται ο πρό­εδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης – αν δεν την έχει ήδη πάθει και δεν την κρύβει με επιμέλεια – βρίσκεται ο πρό­εδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του – όσα δη­λαδή του είχαν μείνει από την προη­γούμενη εκλογική αναμέτρηση – τον εγκαταλείπουν για άλλη κομματική στέγη, και πιο συγκεκριμένα για τη Ν.Δ., ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά. 

Είναι τέτοια η ταραχή του Καρατζαφέρη, ώστε αναζητά τους φταίχτες για τη διάλυση του κόμματός του στη CIA, τη Μοσάντ και τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί – ποιος άλλος; – ο… Σαμαράς. 

Συγκεκριμένα, καταφέρθηκε ενα­ντίον των δύο πρεσβειών λέγοντας ότι οι δυο χώρες απεργάζονται… σχέ­δια καταστροφής του ΛΑΟΣ. «Είχα τις πληροφορίες μου ότι αυτό είναι έργο των πρεσβειών στην Αθήνα που έβα­λαν τον κ. Σαμαρά να το διαπράξει για­τί ενοχλούντο με την πολιτική μου και το άνοιγμά μου προς τη Ρωσία» είπε ο Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: 

«Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει το ίδιο που κάνει τώρα και με μένα το 1993 με τη Ν.Δ. Ο Κρίστοφερ είπε τον Οκτώβριο εκλογές και ο Σαμαράς απεδέχθη να παίξει τον ρόλο του δούρειου ίππου στη Ν.Δ.». 

Κανείς – πραγματικά κανείς – δεν θα περίμενε πριν από μερικούς μήνες ότι ο αγαπημένος των τηλεοπτικών πα­ραθύρων, ο λαλίστατος, ο «έχω παροι­μία για κάθε περίπτωση», ο… παγωνά-τος και γεμάτος αυτοπεποίθηση πρό­εδρος του ΛΑΟΣ θα έφτανε σε αυτό το θλιβερό σημείο. Να μην μπορεί να κρατήσει στο κόμμα του κανένα από τα λαοπρόβλητα στελέχη του, παρά μόνο τον εαυτό του. 

Όπως κανένας δεν μπορεί να αντι­ληφθεί τι ήταν αυτό που έκανε τον Καρατζαφέρη να παραμείνει πεισματικά στον ΛΑΟΣ τη στιγμή που δεν έχει ούτε στελέχη ούτε κόσμο. 

Αντί λοιπόν να αρπάξει την ευκαιρία για να συνεργαστεί στο κεντροδεξιό σχήμα που πρότεινε ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρέμεινε μονάχος με τη σημαία του ΛΑΟΣ στα χέρια δηλώνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα ξαναφτιάξει από την αρχή το κόμμα του. Και όλα αυτά για να παραμείνει αρχηγός ενός κομματικού σχηματισμού και να μη γίνει συνεργαζόμενη δύναμη κάτω από τον Σαμαρά. 

Άλλος για Χίο τράβηξε 

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σαμαρά ήταν ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη φορά ήταν έτοιμος να φύγει μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, αλλά υπαναχώ­ρησε την τελευταία στιγμή βλέποντας τον Καρατζαφέρη σε δεινή θέση. Τώ­ρα όμως δεν υπήρχε δρόμος επιστρο­φής και μαζί με τον Γιώργο Ανατολάκη άνοιξαν την πόρτα του ΛΑΟΣ την περα­σμένη Δευτέρα και έφυγαν για τη Ν.Δ. 

Μια μέρα αργότερα τους ακολούθη­σαν ο Κυριάκος Βελόπουλος (ο οποίος θυμήθηκε την παιδική φιλία του με τον Σαμαρά) και ο Π. Μαρκάκης, ενώ στην… εξώπορτα βρίσκεται και ο Κ. Κιλτίδης. 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού χαρα­κτήρισε τους βουλευτές που έφυγαν προδότες, Εφιάλτες και αποστάτες, στόλισε τους περισσότερους από αυ­τούς με διάφορους χαρακτηρισμούς – για παράδειγμα, είπε τον Κ. Βελό-πουλο «αρουραίο του κόμματος», τον Κ. Κιλτίδη «γυρολόγο των κομμάτων» και… παρεμπίπτοντος τον Άδωνι Γεωρ-γιάδη «ιδεολόγο της κωλοτούμπας». 

Αμέσως μετά τη φραστική εκτόνω­ση εναντίον των τέως βουλευτών του κόμματός του, έστριψε προς τα – ακό­μη πιο – δεξιά, και πιο συγκεκριμένα προς το κόμμα των αποστράτων, το οποίο πήρε στις προηγούμενες εκλο­γές 0,6%, και ζήτησε τη συνεργασία τους. Το τι ακριβώς θα πετύχει, παρα­μένει… άγνωστο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43