search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Βόλος: Αναζητούν τη σορό εξαφανισμένης πρώην μπαλαρίνας 17 χρόνια μετά

20.12.2019 11:25
Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για το δράστη της σφαγής του 23χρονου (Photo) - Media

 

Σταμάτησαν προσωρινά από σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της σωρού της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, που είχε εξαφανιστεί στην Αμαλιάπολη Αλμυρού από το 2002 και δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.
Οι έρευνες ξεκίνησαν προχθές Τετάρτη και συνεχίστηκαν χθες, αλλά ο ο ανακριτής, που είναι επικεφαλής της επιχείρησης, ενημέρωσε σήμερα την Αστυνομία ότι σταματούν προσωρινά και θα υπάρχει νέα ενημέρωση αν θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ιδιωτική έκταση επιχειρηματία, όπου βρίσκεται και ένα ξωκκλήσι, μετά από ένταλμα της Εισαγγελίας Βόλου και όπς αναφέρυν οι πληροφορίες δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από την αγνοούμενη εδώ και 17 χρόνια γυναίκα.

Η Μαριάννα – Ενριέττα Κοντούλη, ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το 2002 σε ηλικία 70 ετών είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της και πριν χαθούν τα ίχνη της, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη, στο εξοχικό της.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Το θέμα απασχόλησε το Πανελλήνιο, λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην περιοχή. Σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή, ως διαχειριστής εμφανίστηκε επιχειρηματίας που παρίστανε τον φίλο της. Ενώ και άλλα άτομα την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη και ξεπουλούσαν την περιουσία της.

Τον Μάιο του 2018 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για την υπόθεση της τύχης της ακίνητης περιουσίας της εξαφανισμένης δασκάλας μπαλέτου από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, τρεις κατηγορούμενοι, ενώ οι άλλοι τρεις που είχαν καθίσει στο εδώλιο, αθωώθηκαν. Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων σε έναν επιχειρηματία από την περιοχή και ποινή κάθειρξης 7 χρόνων σε έναν ακόμη επιχειρηματία και έναν γιατρό. Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2020, στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Πηγή magnesianews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:47