search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Debate για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο νέο επεισόδιο της σειράς «Λόγος-Αντίλογος» στο COSMOTE HISTORY HD (Video)

20.12.2019 11:40
Debate για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο νέο επεισόδιο της σειράς «Λόγος-Αντίλογος» στο COSMOTE HISTORY HD (Video) - Media

 

Το ζήτημα της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της νέας εκπομπής της COSMOTE TV «Λόγος-Αντίλογος». Ειδικότερα, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου (21.00, COSMOTE HISTORY HD) οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν δύο ομάδες φοιτητών από την Νομική του ΕΚΠΑ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά του εάν θα ήταν ωφέλιμη η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας ή θα οδηγούσε σε περαιτέρω ανισότητες. Την παραμονή των Χριστουγέννων (Τρίτη 24/12, 21.00, COSMOTE HISTORY) τη σκυτάλη παίρνουν τα πανεπιστήμια ΑΠΘ και Πατρών με το νέο επεισόδιο debate να εστιάζει στο ερώτημα εάν η νομιμοποίηση της κάνναβης θα πρέπει ή όχι να υιοθετηθεί από τα κράτη, στο πλαίσιο μίας συνολικά υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής.

Τα 15 επεισόδια της σειράς «Λόγος-Αντίλογος» φέρνουν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση αγώνες debate μεταξύ φοιτητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές, με την καθοδήγηση των προπονητών τους, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν, να μελετήσουν, να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν την πλευρά του λόγου ή του αντιλόγου πάνω σε καίρια ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Πρεμιέρα κάνει αυτή την εβδομάδα και το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» σε παραγωγή COSMOTE TV (Τετάρτη 25/12, 22.00, COSMOTE HISTORY HD). Το επεισόδιο επικεντρώνεται στην απόφαση των Συμμάχων να δημιουργήσουν το Μακεδονικό Μέτωπο, σε συνέχεια των απειλών που δέχθηκε η Σερβία από τη Βουλγαρία και τις Κεντρικές Δυνάμεις.

Αφιερωμένο στους κανόνες διαχείρισης των αρχαιοτήτων στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, αλλά και στην παράλληλη «γέννηση» της επιστήμης της αρχαιολογίας είναι το νέο επεισόδιο της σειράς «Το κάλεσμα των μαρμάρων», σε παραγωγή COSMOTE TV. Το επεισόδιο παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία των πρώτων ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Αθήνα και τις πρώτες μεγάλες οργανωμένες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο (Τρίτη 24/12, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει και το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV. Θέτοντας στο μικροσκόπιο έξι αμφιλεγόμενες καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπως η Στήλη της Λήμνου, το επεισόδιο επιχειρεί να παρασύρει τον θεατή σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι αποκαλύψεων (Παρασκευή 20/12, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD σε συμπαραγωγές της COSMOTE TV με διεθνείς διακρίσεις, θα προβληθεί σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση το ντοκιμαντέρ «Crete Arising» του Κωνσταντίνου Παπανικολάου. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την προσπάθεια μίας ομάδας ορειβατών να οργανώσει τον πρώτο αγώνα oρειβατικού σκι στον Ψηλορείτη, προκειμένου να αποδείξει ότι η Κρήτη δεν αποτελεί μόνο καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό (Κυριακή 22/12, 21.00).

Τέλος, ανήμερα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 25/12, 00.00, COSMOTE HISTORY HD) οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο κανάλι το ντοκιμαντέρ «Vangelis: Το ταξίδι στην Ιθάκη», στο οποίο ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου μιλάει, στην πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση, για τη ζωή και την τέχνη του.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:06