search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Γαλλία: Πρόστιμο 150 εκατ. ευρώ στην Google για «αδικαιολόγητη και βάναυση αναστολή διαφημίσεων»

20.12.2019 12:38
Γαλλία: Πρόστιμο 150 εκατ. ευρώ στην Google για «αδικαιολόγητη και βάναυση αναστολή διαφημίσεων» - Media

 

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Γαλλίας επέβαλαν πρόστιμο 150 εκατ. ευρώ στην Google υποστηρίζοντας ότι ανέστειλε άδικα διαφημίσεις στην πλατφόρμα της ως παραπλανητικές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για διαφημίσεις που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, αναστέλλοντας τις διαφημίσεις με τυχαίο και μη προβλέψιμο τρόπο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε ιστοσελίδες.

Η απόφαση υποχρεώνει την Google να πληρώσει το πρόστιμο και να σταματήσει «την αδικαιολόγητη και βάναυση» αναστολή των διαφημίσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα διευκρινίσεις για τους κανόνες που διέπουν το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Η αρχή αναφέρει ταυτόχρονα ότι η Google θα πρέπει να έχει ένα σύστημα για να προειδοποιεί τους διαφημιστές όταν κινδυνεύουν να αποβληθούν από το σύστημα της.

«Η Google έχει τη δύναμη ζωής και θανάτου σε ορισμένες εταιρείες που βασίζονται στις εν λόγω διαφημίσεις” αναφέρει στην απόφαση η Isabelle de Silva, πρόεδρος της αντιμονοπωλιακής αρχής. “Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα της Google να επιβάλει κανόνες. Αλλά οι κανόνες θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να επιβάλλονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλους τους διαφημιστές”.

Από την πλευρά της η Google ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση, υποστηρίζοντας την απόφαση της να υιοθετεί μέτρα για να αντιμετωπίζει καταχρηστικές διαφημιστικές πρακτικές στην πλατφόρμα της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22