search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το «Elounda Hills»

20.12.2019 19:15
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το «Elounda Hills» - Media

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα υπέγραψε σήμερα Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «ELOUNDA HILLS» της εταιρείας «MIRUM HELLAS ΑΕ» στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

«Θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε χρόνο-ρεκόρ, από τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε ακολούθως να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

Καλωσορίζουμε λοιπόν αυτήν την επένδυση και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα πιο γρήγορα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11