search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Μεξικό: Ο γιος του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Μάγιο» εκδόθηκε στις ΗΠΑ

21.12.2019 10:45
Ιταλία: Παραιτείται από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων ο Λουίτζι ντι Μάιο - Media

 

Οι αρχές του Μεξικού προχώρησαν στην έκδοση ενός γιου του βαρόνου των ναρκωτικών Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα στις ΗΠΑ, όπου θα δικαστεί για διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι ο Ισμαέλ Σαμπάδα Ιμπεριάλ, 35 ετών, εκδόθηκε χθες Πέμπτη.

Η εφημερίδα Reforma έγραψε ότι ο νεότερος Σαμπάδα εκδόθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για εμπορία ναρκωτικών και προσήχθη ενώπιον δικαστή στο Σαν Ντιέγκο χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration, DEA), ο Σαμπάδα, ο οποίος συνελήφθη το 2014, καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών στη νότια περιφέρεια της Καλιφόρνιας.

Ο «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα, βετεράνος του υποκόσμου, ήταν άλλοτε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην αρχηγού του καρτέλ Σιναλόα, του διαβόητου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Ο πρεσβύτερος Σαμπάδα διαφεύγει τη σύλληψη.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας λένε ότι ο «Ελ Μάγιο» επιβλέπει εδώ και χρόνια μεγάλο μέρος της διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών από τη συμμορία.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, Ασφάλειας και της προεδρίας του Μεξικού δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν την έκδοση του νεότερου Σαμπάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32