search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Οργισμένη αντίδραση Β. Κορέας: Οι ΗΠΑ θα «πληρώσουν ακριβά» τις προσχηματικές επικρίσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα

21.12.2019 11:43
Οργισμένη αντίδραση Β. Κορέας: Οι ΗΠΑ θα «πληρώσουν ακριβά» τις προσχηματικές επικρίσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα - Media

 

Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε με οργισμένο τρόπο στις επικρίσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ασιατική χώρα σήμερα, διαμηνύοντας ότι οι “κακόβουλες” τοποθετήσεις της Ουάσινγκτον το μόνο το οποίο θα επιτύχουν είναι η επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην Πιονγκγιάνγκ, προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ θέσουν θέμα για το σύστημα διακυβέρνησης με την επίκληση του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα το “πληρώσουν ακριβά”.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε την Τετάρτη τις “μακρόχρονες και συνεχιζόμενες” παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, εγκρίνοντας για ακόμη μια φορά όπως συμβαίνει σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια σχέδιο απόφασης που συνεισηγήθηκαν δεκάδες κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας απέρριψε ξερά την απόφαση.

Η ανακοίνωση του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ είναι η πρώτη που δημοσιοποιήθηκε αφότου ο ειδικός επιτετραμμένος της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα, ο Στίβεν Μπίγκαν, προέτρεψε δημόσια την Πιονγκγιάνγκ τη Δευτέρα να επιστρέψει το ταχύτερο στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει αντιδράσει στην αξίωση του Μπίγκαν.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε μια σειρά δοκιμών όπλων τις τελευταίες εβδομάδες και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως μπορεί να προετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), καθώς η Πιονγκγιάνγκ και η Ουάσινγκτον μοιάζουν να εισέρχονται ξανά σε τροχιά σύγκρουσης.

Η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση έχει απαιτήσει επανειλημμένα οι ΗΠΑ να βάλουν τέλος στην “εχθρική” πολιτική τους για να συμφωνήσει να ξαναρχίσουν συνομιλίες και έχει ορίσει προθεσμία ως τα τέλη της χρονιάς γι’ αυτό, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει “νέο δρόμο”, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01