29/02/2020 09:43:06

Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών και Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στηρίζουν Ινδαρέ

Συνήγορος Ινδαρέ: Πρώτα συνελήφθησαν και μετά έγινε έρευνα παρουσία εισαγγελέα  - Media

 

Την «έντονη ανησυχία της, τόσο για την εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, χωρίς εντολή εισαγγελέα, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με την κατάληψη» όσο και ότι «αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίησή του» εκφράζει η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), που αμφισβητεί ξεκάθαρα όσα προσάπτει η ΕΛ.ΑΣ. «στον πιο φιλήσυχο και ευγενικό συνάδελφο μας» όπως τον χαρακτηρίζει.

Επιπλέον, τη συμπαράστασή της εκφράζει και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. «Γνωρίζοντας τον συνάδελφό μας αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις δικαιολογίες που επικαλείται η αστυνομία στην απόπειρά της να αιτιολογήσει τις πράξεις βίας των αστυνομικών οργάνων κατά του προσώπου του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του. Οι φύλακες ελέγχονται και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση αυτή θα ελεγχθούν για τις πράξεις τους. Η κοινότητά μας στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.