search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:37
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με Μητσοτάκη για τον EastMed (Video)

21.12.2019 17:25
Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με Μητσοτάκη για τον EastMed (Video) - Media

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο άνδρες συζήτησαν για την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV, Μιχάλης Ιγνατίου, από τη στιγμή όμως που στο Ισραήλ αποφάσισαν να προχωρήσει ο αγωγός, οι όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν από την Ιταλία φαίνεται ότι κάμφθηκαν . Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος αποφασίστηκε να τρέξουν ταχύτατα οι σχεδιασμοί.

Σημειώνεται πως ο Ισραηλινός πολιτικός συνομίλησε αρχικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί την άμεση υπογραφή της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει στην Αθήνα και τους άλλους ηγέτες, με σκοπό να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό.Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιθυμεί οι υπογραφές να μπουν πριν τις 5 Ιανουαρίου, οπότε και θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νόμο για τον East Med Act, που δημιουργεί μία νέα στρατηγική συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, μέσα από το Air Force One, που τον μετέφερε στη Φλόριντα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34