05/08/2020 22:55:55

Σταϊκούρας: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανείμουμε πλούτο που δεν υπάρχει

Σταϊκούρας: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανείμουμε πλούτο που δεν υπάρχει - Media

 

"Η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται τα δικά της μοντέλα βιωσιμότητας χρέους ώστε εντός του 2020 να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα", αναφέρει σε συνέντευξή του στη "Νέα Σελίδα" ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξουν πρόσθετες μειώσεις φόρων μόλις δημιουργηθεί ο αναγκαίος πρόσθετος δημοσιονομικός στόχος. 

Όπως εξηγεί ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διπλασιαστούν σε ποσοστό του ΑΕΠ οι επενδύσεις. 

Αναφορικά με μια νέα αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ, είναι, σημειώνει, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για το μειωμένο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Σταϊκούρας επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος ομολόγησε, δεν άφησε ούτε 1 ευρώ για κοινωνικό μέρισμα και η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό που παρέλαβε, αλλά δημιούργησε και δημοσιονομικό χώρο.

"Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να διανείμουμε πλούτο που δεν υπάρχει", ξεκαθαρίζει. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.