search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:38
MENU CLOSE

Χονγκ Κονγκ: Χρήση σπρέι πιπεριού κατά των διαδηλωτών έκανε η αστυνομία

22.12.2019 10:59
Χονγκ Κονγκ: Χρήση σπρέι πιπεριού κατά των διαδηλωτών έκανε η αστυνομία - Media

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ ψέκασαν σήμερα με σπρέι πιπεριού τους διαδηλωτές σε μία προσπάθεια να διαλύσουν μία διαδήλωση, στο οικονομικό κέντρο της πόλης κι αφού είχε προηγηθεί μία ειρηνική διαδήλωση υπέρ των Ουιγούρων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ήταν εκτός ελέγχου, καθώς δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί κατά μήκος μιας κεντρικής πλατείας και απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν γυάλινα μπουκάλια, αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίς το απόγευμα, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, κρατώντας σημαίες των Ουιγούρων, αλλά και πόστερ κι ενώ οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται για έξι και πλέον μήνες.

Ένα μεικτό πλήθος από νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα, αλλά και μάσκες για να μην αποκαλύψουν τα πρόσωπα τους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που έγραφαν “Ελευθερώστε τους Ουιγούρους, Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ” και “Η πλαστή ‘αυτονομία’ στην Κίνα προκαλεί γενοκτονία.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:35