search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:50
MENU CLOSE

Με τον στρατάρχη Χαφτάρ συναντήθηκε ο Δένδιας

22.12.2019 13:08
Μόσχα: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Πούτιν-Χάφταρ αυτήν την εβδομάδα - Media

 

Τη Βεγγάζη της Λιβύης επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, όπου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Ο κ. Δένδιας είχε επίσης επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
 
Εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα μεταβεί στο Κάιρο και στην Κύπρο, όπου θα ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, για τις επαφές που πραγματοποιεί την Κυριακή σε Λιβύη και Αίγυπτο. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα κάνει σύντομη στάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τη συνάντησή του με τον κ. Χριστοδουλίδη, γύρω στις 6 το απόγευμα.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αντιτίθεται στη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης και προελαύνει στην πρωτεύουσα για να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαράτζ.
 
Οι ενεργειακές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι διεθνείς αντιδράσεις, καθώς και οι νέες τουρκικές δηλώσεις για τις θαλάσσιες ζώνες, δίνουν τον τόνο της επικαιρότητας στο φλέγον ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.
 
Ήδη, κινητικότητα καταγράφεται για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, με την προώθηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας, ως απάντηση στην παραβατικότητα της Άγκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, και το θέμα εξετάστηκε στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
 
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ανοίγει «παράθυρο» για μία κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του πολύκροτου μνημονίου με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.
 
Πηγή: philenews, ert.gr / ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48