search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:52
MENU CLOSE

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Συντονισμός για EastMed, Λιβύη, Τουρκία

22.12.2019 19:11
Δένδιας - Χριστοδουλίδης: Συντονισμός για EastMed, Λιβύη, Τουρκία - Media

 

Στην Κύπρο βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη

Στη συνάντηση που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για τη σειρά επαφών που είχε το πρωί σε Λιβύη και Αίγυπτο, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και τις τουρκικές προκλήσεις μετά και το μνημόνιο της Άγκυρας με την Τρίπολη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως υπήρχε συντονισμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο πριν, όσο και μετά τις επαφές Δένδια. «Έχουμε κοινές προσεγγίσεις και στόχους» ανέφερε.

Πρόσθεσε παράλληλα πως με τη συνεργασία «δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για αντιμετώπιση των οποιοδήποτε κινήσεων κάποιων που επιθυμούν αποσταθεροποίηση. Η ΚΔ και Ελλάδα κινούνται πάντα στη λογική των συνεργασιών, χωρίς να αποκλείεται κανένας».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, είπε πως ξαναβλέπει με μεγάλη του χαρά τον «φίλο Νίκο», προσθέτοντας πως τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της περιοδείας στον Κόλπο αλλά και των  επισκέψεών του σε Αίγυπτο και Λιβύη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον αγωγό EastMed. «Συζητήσαμε για προετοιμασία υπογραφής του EastMed και ανταλλάξαμε απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν, αρκέστηκε να πει πως «το διεθνές δίκαιο είναι επαρκές για να απαντούμε σε κάθε αυθαίρετη τοποθέτηση του Ερντογάν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:51