search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:00
MENU CLOSE

«Πνίγηκε» η Ήπειρος από την κακοκαιρία – Νέα επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα

22.12.2019 21:54
«Πνίγηκε» η Ήπειρος από την κακοκαιρία - Νέα επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα - Media

 

Σοβαρά προβλήματα στον Νομό της ‘Αρτας δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή από το πρωί.

Στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και ξύλα από τα γεφύρια.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Τα μηχανήματα του δήμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στην Ήπειρο

Σύμφωνα με το meteo τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Κυριακής, κατεγράφησαν στην Ηπειρο. Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων είχε τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Ιονίου.

Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22/12, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου, έως τις 19:00 της Κυριακής 22/12 παρουσιάζονται στον Πίνακα 2.

Κρήτη: Προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες 

Οι ισχυροί νοτιάδες εντάσεως έως και 9 μποφόρ που πνέουν στην Κρήτη έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο νησί κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων αλλά και στις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων.

Λόγω των ανέμων αεροσκάφη δεν μπορούν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” όπως η απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ενώ βρισκόταν πάνω από την Σαντορίνη με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού δέντρο καταπλάκωσε 2 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, ενώ στην εθνική οδό δέντρο έπεσε στη μέση του δρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Νικόλαο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τη Δευτέρα

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα, με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά: 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν

Τη Δευτέρα (23-12-2019)
α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.

β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.

2. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9
μποφόρ.

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στα δυτικά, τις επόμενες ώρες θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12 βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και στη συνέχεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονα στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χάρτης 1). Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:48