search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:11
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Σάρωσε την Ήπειρο, προβλήματα στην Κρήτη – Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (Photos/Video)

23.12.2019 06:41
Κακοκαιρία: Σάρωσε την Ήπειρο, προβλήματα στην Κρήτη - Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (Photos/Video) - Media

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στο νομό Άρτας, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν από χθες το πρωί πολλές περιοχές της χώρας.

Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών.

Μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έδωσαν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να δοθεί διέξοδος στα νερά και να δημιουργηθούν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.
Τα εντονότερα προβλήματα, σύμφωνα με το epiruspost, εντοπίστηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Στις περιοχές που πλημμύρισαν βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Άρτας, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Σύμφωνα με το meteo τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στην Ηπειρο καθώς ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά. 

 

Προβλήματα και στην Κρήτη

Προβλήματα στην αεροπορική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης προκάλεσαν την Κυριακή οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν το νησί.

Δεμένα στα λιμάνια παρέμεναν τα πλοία, καθηλωμένα και τα αεροπλάνα, αναμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι. Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση Αθήνα-Ηράκλειο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί κι ως εκ τούτου επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Η Πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου ειδοποιήθηκε για δέντρα που ξεριζώθηκαν ενώ στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού δέντρο καταπλάκωσε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με τους άνδρες της να απομακρύνουν το δέντρο. 

Η πρόγνωση του καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Πλημμύρες και ζημιές στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία στην Άρτα

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:10