search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:06
MENU CLOSE

Πιο φτηνά φέτος τα ακίνητα σε Αράχωβα, Καλάβρυτα, Πήλιο

23.12.2019 10:06
Πιο φτηνά φέτος τα ακίνητα σε Αράχωβα, Καλάβρυτα, Πήλιο  - Media

 

Σχετική μείωση των τιμών πώλησης ακινήτων σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των Ελλήνων εντόπισε η ομάδα ανάλυσης δεδομένων τιμών ακινήτων του Spitogatos.gr.

Όπως σημειώνεται στη διάρκεια ενός έτους κατά το οποίο παρατηρήθηκαν αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα -ακόμα και της τάξεως του 30% σε κάποιες περιοχές- οι αναλυτές του Spitogatos εντόπισαν ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο. Οι τιμές των ακινήτων στους δημοφιλέστερους ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς δεν ακολούθησαν τις τάσεις της αγοράς και στην πλειονότητα αυτών των περιοχών παρατηρήθηκε μείωση στις προσφερόμενες τιμές πώλησης κατοικιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αράχωβα, όπου αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει ακίνητη περιουσία θα χρειαστεί να δαπανήσει σχεδόν 5% λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2018. Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της τάξης του 6,3% στις τιμές πώλησης ακινήτων.

Πτώση των τιμών παρατηρήθηκε επίσης στο Μέτσοβο (-3,8%), την Αμφίκλεια (-3,4%), την Ελάτη (-3,3%), τα Ζαγοροχώρια, το Πάπιγκο (-2,6%) και το Πήλιο (-1,9%).

Εξαίρεση αποτελεί η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας όπου καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση των τιμών προσφοράς της τάξης του 21,1%, ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας με αύξηση 7,5%, το Καρπενήσι με 3,8% και η Ορεινή Αρκαδία 2,2%.

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, ανέφερε σχετικά: «Από τα δεδομένα που εξήγαγε η ομάδα μας για τις τιμές πώλησης ακινήτων στα ελληνικά χειμερινά θέρετρα, είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία 1-2 χρόνια υπάρχει αισθητά μειωμένη ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας στις περιοχές αυτές, ιδιαίτερα σε όσες βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα, μιας και η σεζόν τα τελευταία χρόνια έχει μικρύνει σημαντικά. Διαφαίνεται ότι το ελληνικό χειμερινό τουριστικό προϊόν έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ζήτηση. Παρότι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων φαίνεται να βελτιώνεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον από εσωτερικό και εξωτερικό να πολλαπλασιάζεται, το ενδιαφέρον για αγορά εξοχικής κατοικίας σε περιοχές που δεν συνδέονται άμεσα με το “καλοκαίρι” οριακά μειώνεται. Αυτό το συμπέρασμα θεωρούμε ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη αυτών των περιοχών, αλλά ως έναυσμα για περισσότερες δράσεις προβολής του εκάστοτε τοπικού τουριστικού προϊόντος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:06