search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ, από τον οίκο R&I

23.12.2019 11:26
Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ, από τον οίκο R&I - Media

 

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, κατά δύο βαθμίδες, σε ΒΒ από Β+ προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης R&I, δίδοντας σταθερό outlook.

Πρόκειται για έναν ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης, μικρότερου σαφώς βεληνεκούς, έναντι των τριών μεγάλων οίκων, Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s. Σίγουρα ωστόσο η απόφασή του να αναβαθμίσει την Ελλάδα αποτελεί μια ακόμη θετική εξέλιξη, ενώ κατοχυρώνεται ως μια ακόμη «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τι υποστηρίζει ο οίκος

Όπως αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βελτιωθεί, παρά το γεγονός το ίδιο παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.

Σύμφωνα με το insider.gr η ελληνική οικονομία μπορεί να πάρει «μπρος», εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος, όταν επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις και όταν πραγματικά μειωθούν τα φορολογικά βάρη σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Εστιάζοντας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο R&I αναγνωρίζει ότι οι συστημικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, αφού οι σχετικοί δείκτες αποδεικνύονται υψηλότεροι έναντι των απαιτήσεων των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

«Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα προσδίδει σταθερότητα στη χώρα και σε πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο οίκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50