search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Απογοητευτικό το ντεμπούτο του νέου «Star Wars» – Πτώση 20% στα εισιτήρια (Photos-Video)

23.12.2019 12:09
Απογοητευτικό το ντεμπούτο του νέου «Star Wars» – Πτώση 20% στα εισιτήρια (Photos-Video) - Media

 

Οι διεθνείς πωλήσεις του «Skywalker» άγγιξαν τα 374 εκατ. δολ. το Σαββατοκύριακο και ήταν οι χαμηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη τριλογία

Οι θεατές έσπευσαν να δουν στις κινηματογραφικές αίθουσες τη νέα άφιξη του Star Wars, «The Rise of Skywalker», που έκοψε εισιτήρια αξίας $374 εκατομμυρίων παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε ο διανομέας της ταινίας Walt Disney Co.

Οι μαζικές πωλήσεις εισιτηρίων – αν και πιο υποτονικές αυτή τη φορά – δείχνουν ότι το «Star Wars» παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη στον πλανήτη Χόλιγουντ που μπορεί να προσελκύσει μεγάλα πλήθη στους κινηματογράφους.

Ωστόσο αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό σε σχέση με τις άλλες ταινίες της τριλογίας. Η ταινία του 2015 «The Force Awakens» έκανε ντεμπούτο με εισιτήρια 517 εκατ. δολ. μόνο στις ΗΠΑ και η ταινία «The Last Jedi» του 2017 εισέπραξε 450 εκατ. δολ. στο ντεμπούτο του διεθνώς.

Σύμφωνα με το Newmoney.gr στις ΗΠΑ και τον Καναδά το «Rise of Skywalker» συγκέντρωσε μετά βίας 176 εκατ. δολ. και αναδείχθηκε στο 12ο πιο κερδοφόρο ντεμπούτο όλων των εποχών – ήταν το τρίτο μεγαλύτερο για τον Δεκέμβριο στη μεγαλύτερη αγορά κινηματογράφου στον κόσμο.

«Είναι μεγάλο νούμερο για τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο Τζεφ Μποκ, αναλυτής box office τηςExhibitor Relations Co.

«Πρόκειται για τεράστιο franchise. Εχει φαν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι «σημειώθηκε μείωση 20% στην εγχώρια αγορά σε σχέση με την προηγούμενη ταινία. Αυτό είναι μια πηγή ανησυχίας»

 

Σκηνοθετημένη από τον Τζέι Τζέι Αμπραμς, η νέα ταινία αποτελεί την κατάληξη της ιστορίας που ξεκίνησε ο Τζορτζ Λούκας το 1977 και επικεντρώνεται γύρω από έναν νεαρό ήρωα που ονομάζεται Luke Skywalker. ΤΣτο τελευταίο επεισόδιο, το ένατο στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ντέζη Ρίντλεϊ, Τζον Μπογέγκα και Οσκαρ Άιζακ ως το τρίο που μάχεται κατά του κακού.

Οσο για τις κριτικές είναι διχασμένες, με κάποιους να λένε ότι η πλοκή στερείται φαντασίας.

Το κοινό πάντως την υποδέχθηκε θερμά και πολλοί θεατές πήγαν να τη δουν ντυμένοι σαν χαρακτήρες της ταινίας .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33