search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Εuromedica: Αίτημα για εξυγίανση μέσω του άρθρου 106α

23.12.2019 14:13
Εuromedica: Αίτημα για εξυγίανση μέσω του άρθρου 106α - Media

 

Η διοίκηση της Euromedica ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε δεκτή η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 106α παρ. 6 Ν. 3588/2007 που κατέθεσε με σκοπό την πλήρη εξυγίανση και την μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί η εταιρεία, με βάση τις δυνατότητές της, στη ρύθμιση των οφειλών της καθώς και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα διασφαλίσει όχι μόνο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Healthcare Investors, στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, έχει ήδη καταβάλλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει μέχρι να αποκαταστήσει την κερδοφόρα λειτουργία της και να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ενώ σκοπεύει να επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ άμεσα. Μέσω του business plan οι επενδυτές αναμένονται να επενδύσουν σημαντικά περισσότερα ποσά για την ανάταξη της εταιρείας και για να καταστεί βιώσιμη εκ νέου. Με τις κινήσεις αυτές, οι επενδυτές καθιστούν ξεκάθαρη τη δέσμευσή τους για την οριστική επίλυση των χρόνιων προκλήσεων της εταιρείας και την πίστη τους στην προοπτική ανάκαμψης της Euromedica. Βασικό μέλημα και στόχος είναι η οριστική λύση που θα επιτευχθεί, να λειτουργήσει προς όφελος της εταιρείας αλλά και όλου του οικοσυστήματος ιατρών, προμηθευτών και συνεργατών και με γνώμονα τη διατήρηση της μακροχρόνιας συνεργασίας μαζί τους.

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση έχει ήδη διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας της εταιρείας, προγραμματίζει νέες προσλήψεις και τηρεί τις δεσμεύσεις της για την εξόφληση της μισθοδοσίας προηγούμενων μηνών καθώς και της εμπρόθεσμης καταβολής της τρέχουσας μισθοδοσίας.

Επιπροσθέτως, η Εuromedica Δωδεκανήσου κατέθεσε ήδη αίτηση κατά το άρθρο 106β η οποία εκδικάζεται στις 5 Μαρτίου 2020. Ο στρατηγικός επενδυτής αναμένεται να επενδύσει στη Ρόδο ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί business plan που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου χωρίς καμία επίπτωση στις θέσεις εργασίας. Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου που εστιάζει πλέον στην άμεση ανάταξη της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41