search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46
MENU CLOSE

Τα λένε και οι ίδιοι…

30.05.2012 08:43
oldphotos133793904060.jpg

Ο αρθρογράφος του «Observer» Χένρι Πόρτερ, με αφορμή την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποστηρίζει με ένα θαρραλέο, ειλικρινές και ξεκάθαρο κείμενο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, καταρρίπτοντας όλα τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το αντίθετο.

Ο αρθρογράφος του «Observer» Χένρι Πόρτερ, με αφορμή την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποστηρίζει με ένα θαρραλέο, ειλικρινές και ξεκάθαρο κείμενο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, καταρρίπτοντας όλα τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το αντίθετο. Με πολύ απλά λόγια λέει ότι η βάναυση κλοπή τους από την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα – όταν οι Έλληνες δεν μπορούσαν να τα υπερασπιστούν – είναι μια πράξη που σήμερα θα ήταν αδύνατον να γίνει ανεκτή διεθνώς. Λέει, επίσης, ότι τα Γλυπτά διαφέρουν από οποιοδήποτε άλλο έργο τέχνης, επειδή αντιπροσωπεύουν το ανώτερο δείγμα πολιτισμού στο οποίο έφτασε ο άνθρωπος, αποτελώντας τον πυρήνα της ελληνικής ταυτότητας και ότι εμπνέουν βαθιά αισθήματα εθνικής απώλειας και λαχτάρας. Και δεν διστάζει να αναρωτηθεί γιατί επιστράφηκαν τα κλεμμένα έργα από τους ναζί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ενώ τα Γλυπτά ακόμα παρακρατούνται…  Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46