search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Ο 12χρονος «Τζάκσον Πόλοκ» στην πρώτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής

23.12.2019 17:31
xeo_chu.jpg

 

Ο μικρός Xeo Chu από το Βιετνάμ φιλοξενεί την πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί George Berges στο Σόχο του Μανχάταν. Η έκθεση που τιτλοφορείται «Μεγάλος κόσμος, μικρά μάτια» (Big World, Little Eyes), εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου.

Ο Chu, σε ηλικία 4 χρόνων, είχε πιάσει ένα πινέλο και εκλιπαρούσε τη μαμά του, ιδιοκτήτρια γκάλερι στο Βιετνάμ, να τον αφήσει να ζωγραφίσει με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Δύο χρόνια αργότερα, πούλησε το πρώτο του έργο: «Ένας πελάτης ήρθε και αγόρασε ένα πίνακά μου και με έκανε ευτυχισμένο. Αυτό έγινε όταν ήμουν 6» εξομολογείται ο ίδιος.

Για την έκθεση της Νέας Υόρκης, ο Chu δημιούργησε ένα ανώνυμο έργο 4,5 μέτρων, σε τέσσερα μέρη: «Η μαμά μου μου είπε πως θα έκανα έκθεση στη Νέα Υόρκη. Οπότε είπα, ας κάνω κάτι μεγάλο γι’αυτό. Μου πήρε περίπου τρεις μήνες» λέει ο ίδιος.

Στην ερώτηση τι του αρέσει στη ζωγραφική, ο μικρός απαντά «η δημιουργικότητα. Μπορώ να κάνω πολλά με τη ζωγραφική. Να επιλέξω ας πούμε τι θα σχεδιάσω, με τι λεπτομέρεια, τι χρώμα…».

Τα έργα του Chu συγκρίνονται από πολλούς με εκείνα του Πόλοκ, τον Αμερικανό ζωγράφο και έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού του ‘ 40 και του ‘ 50. Μία σημαντική διαφορά, όπως παρατηρεί ο ιδιοκτήτης της γκαλερί, George Berges, είναι πως ο Πόλοκ δημιούργησε τα πιο διάσημα έργα του στο απόγειο της καριέρας του, δεκαετίες δηλαδή μετά από τα 12α γενέθλιά του. «Ο Chu δημιουργεί παρόμοια έργα στην αρχή της καριέρας του. Οπότε, έχει ενδιάφερον να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό», σημειώνει ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57