08/04/2020 15:58:01

Διαιτητές: «Κανείς δεν θέλει να γυρνάει σπίτι του έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει»

Διαιτητές: «Κανείς δεν θέλει να γυρνάει σπίτι του έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει» - Media

 

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν την επ΄ αόροστον αποχή από τους αγώνες της Super League, αλλά και από αυτούς του Κυπέλλου, αρχής γενομένης από την 17η αγωνιστική, εξηγούν με επιστολή τους οι ρέφερι του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας.

Οι διαιτητές στο κείμενο που συνέταξαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «κανείς δεν θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει».

Ξεκαθαρίζουν ακόμη ότι δεν αρκεί μόνο να καταδικάζονται οι επιθέσεις εναντίον τους και υποστηρίζουν ότι η αποχή θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις που έχουν λάβει.

Η επιστολή:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν πολλές φορές το τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλη μια επίθεση με στόχο διαιτητή έλαβε χώρα σήμερα 23-12-2019 και το να καταδικάζουμε μόνο δε φτάνει. Δυστυχώς, ήδη περιμένουμε και τον επόμενο μετά από αυτό.

Το νοσηρό και τοξικό περιβάλλον που επικρατεί, η ποινικοποίηση του λάθους και το να είναι πάντα η ελληνική διαιτησία στο κάδρο ως η αποκλειστική υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ας κοιταχτούν όλοι όσοι μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Το σώμα των Ελλήνων διαιτητών της Super league 1 ομόφωνα (76 στο σύνολο) αποφάσισε την αποχή από κάθε δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας αρχομένης από σήμερα, μέχρι όχι να υποσχεθούν οι αρμόδιοι λύσεις, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικότητα όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται.

Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι των ανακοινώσεων, των εντυπώσεων, των μηνύσεων, των απειλών και ύβρεων, της λεκτικής και σωματικής βίας.

Αυτή τη στιγμή διώκονται συνάδελφοι με τη διαδικασία του αυτοφώρου, "κάτι σύνηθες σε κάθε αναπτυγμένη και ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα’’. Κανείς δε θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον "περιμένει’’.

Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις προστατεύοντας τις οικογένειες μας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Υ.Γ. : όσο καλά μπορούν να είναι

Με εκτίμηση

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΒΟΗΘΟΙ SUPERLEAGUE 1»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.