search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:34
MENU CLOSE

Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος (Video)

24.12.2019 07:32
Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος (Video) - Media

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις από το ΥΠΟΙΚ, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε ότι αφορά τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται ατάκτως και αιφνιδιαστικά κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας χάος και ταλαιπωρία στους πολίτες. Αυτό θα σταματήσει, με τη θεσμοθέτηση του οργανωτή από την πλευρά των διαδηλωτών που θα συνεργάζεται με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εγκαίρως θα δηλώνονται χώρος και μέγεθος της κινητοποίησης.

Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή Κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξησε σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Ιταλίας και ότι η υπογραφή από πλευράς της θα ακολουθήσεις τις υπογραφές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ που θα μπουν στις 2 Ιανουαρίου.

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο κι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες, αλλά αυτό που περιμένει η ελληνική πλευρά, είναι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί:

-Έχουμε το Διεθνές  Δίκαιο με το μέρος μας

-Έχουμε τη στήριξη των συμμάχων  μας

-Διαθέτουμε την ισχύ για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τόνισε ότι αποτελεί μεν μια επιλογή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν πολλά «βήματα», όπως η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, να ακολουθήσουν διερευνητικές συνομιλίες και συνυπογραφή υποσχετικού πριν καν οδηγηθούμε στη Χάγη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:31