search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου

24.12.2019 11:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου - Media

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Από το Anadolu δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο ή η διάρκεια της επικοινωνίας, την οποίαν επιβεβαιώνουν και ελληνικές διπλωματικές πηγές. 

Ιδιωτική επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Λιβυκά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες ο Χαφτάρ

Στο μεταξύ, για επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο αρκετοί λιβυκοί ιστότοποι.

Όπως αναφέρει ο skai.gr, μέχρι στιγμής οι ελληνικές διπλωματικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης συναντήθηκε στη Βεγγάζη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια την περασμένη Κυριακή.

Συζήτησαν για τα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων.

«Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Στις 2 Ιανουαρίου οι υπογραφές για τον EastMed

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου αναμένεται να υπογραφεί στην Αθήνα η διακρατική συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμφωνία αναμένεται στη συνέχεια να ολοκληρωθεί με την υπογραφή της και από την Ιταλία.

Το μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ που εδρεύει στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, δεν ελέγχει ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας της Λιβύης, και η τριμερής συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον EastMed δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην ανατολική Μεσόγειο καθώς πρόκειται για δύο αντικρουόμενα σχέδια με «μήλον της Έριδος» την ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27