search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:14
MENU CLOSE

S-500: Ο ρωσικός «εφιάλτης» των F-35 και F-22 είναι σχεδόν έτοιμος (Photos)

24.12.2019 15:12
S-500: Ο ρωσικός «εφιάλτης» των F-35 και F-22 είναι σχεδόν έτοιμος (Photos) - Media
 
Το νέο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα S-500 της Ρωσίας εισήλθε στην διαδικασία παραγωγής και καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ βεληνεκούς εμπλοκής πυραύλων. Οι πύραυλοι εδάφους-αέρα S-500 «Prometheus» πρόκειται να αντικαταστήσουν τους S-400 «Triumph», οι οποίοι χρησιμεύουν για την υπεράσπιση θέσεων από μεγάλη αεροπορική επίθεση.
 
Με δραστικό βεληνεκές που φθάνει τα 600 χλμ., έναντι 400 χλμ. για τους S-400, οι πύραυλοι S-500 θα μπορούν να πλήττουν δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. Οι S-500, οι οποίοι κατασκευάζονται από την εταιρεία Almaz-Antey, θα μπορούν να καταστρέφουν ταυτοχρόνως μέχρι 10 βαλλιστικούς πυραύλους που πετούν με ταχύτητα ως και 7 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Ενάντια στις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων το S-500 χρησιμοποιεί τους κινητικά βλήματα 77N6-N και 77N6-N1. Οι πύραυλοι είναι ικανοί να χτυπήσουν τους στόχους τους με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, ταχύτητα η οποία οι Ρώσοι θεωρούν επαρκή για να καταστρέψουν κάθε εισερχόμενο εναέριο στόχο, συμπεριλαμβανομένων και δορυφόρων. Έχει προφανώς την ικανότητα να εμπλέκεται με στόχους σε ύψος 200 χλμ. σε απόσταση 600 χιλιομέτρων. Μπορεί να επιτεθεί ταυτόχρονα σε 10 εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και έχει απόκριση μικρότερη από 4 δευτερόλεπτα.
 
Υπάρχουν μερικές αναφορές που δηλώνουν ότι οι S-500 μπορούν να εμπλέξουν αεροσκάφη τύπου stealth, συμπεριλαμβανομένων του Lockheed Martin F-22 Raptor, του F-35 Joint Strike Fighter ή οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας τέτοιου τύπου. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το σύστημα μπορεί να εμπλέξει στόχους πέρα από τον ορίζοντα και να συνδεθεί σε ένα δίκτυο αεράμυνας και ραντάρ που συμπεριλαμβάνει και δορυφόρους.
Δεδομένων των προηγμένων δυνατοτήτων δικτύωσης και διασύνδεσης των S-500, ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι όντως οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εντοπίσουν και να καταρρίψουν αεροσκάφη τύπου stealth. Πράγματι, με τη διασύνδεση πολλών ραντάρ μεγάλης ταχύτητας και εμβέλειας, όπως το RLS Voronezh-DM και το 1L119 Nebo SVU, θα μπορούσε να είναι δυνατός ο εντοπισμός αεροσκαφών όπως το F-22 ή το F-35. Η ένωση αισθητήρων έδωσε σε πολλά στρατεύματα ικανότητες πολύ μεγαλύτερες από το άθροισμα των δυνάμεων τους. Αυτή μπορεί να είναι μια τέτοια περίπτωση.
 
Πληροφορίες: onalert.gr/National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:14